Почти 200 полицаи ще бъдат командировани по Северното Черноморие
Секция: Туризъм
19 Май 2017 15:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почти 200 полицаи ще бъдат командировани по Северното Черноморие

/КРОСС/ Почти 200 полицаи ще бъдат командировани по Северното Черноморие за летния туристически сезон. 141 полицаи ще следят за реда командировани на територията на област Варнаи още 50 в област Добрич. Това заяви на брифинг във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от „Фокус".
По-рано днес в Областната администрация Ангелкова в присъствието на вицепремиера Валери Симеонов проведе среща с контролните органи, областния управител на Варна и кметове на общините в областта за готовността за летния сезон в регион Варна.

„Получихме уверение, че всички контролни органи са предприели необходимите мерки, за да се осигури безпроблемното протичане на летния туристически сезон и да се гарантира сигурността и спокойствието на туристите. Това лято ще бъдат командировани на територията на област Варна 141 полицаи, които да се грижат за сигурността. За област Добрич ще бъдат командировани около 50 полицейски служители. Има велопатрули на територията на Морската градина във Варна и в курорта „Златни пясъци", като те също ще подпомагат тези действия", посочи Николина Ангелкова.

Министерството на туризма се е обърнало към концесионерите и наемателите на плажовете, които да окажат съдействие на органите на реда и да съдействат плажовете да бъдат осветени. Николина Ангелкова посочи, че има поет ангажимент от тяхна страна, като някои от най-посещаваните плажове ще бъдат осветени още това лято. Ангелкова допълни, че това ще подпомогне допълнително за разкриването на различни видове престъпления.