Борисов се застъпи за Симеонов: За мен той е честен и точен човек
Секция: ПОЛИТИКА
19 Май 2017 16:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов се застъпи за Симеонов: За мен той е честен и точен човек

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов не само не осъди по никакъв начин изказванията на Валери Симеонов, а застана изцяло зад него след разразилия се „нацистки" скандал. Вицепремиерът категорично обяви, че не е изричал да има шеговити снимки в лагера „Бухенвалд" и министър-председателят явно му вярва.

„Валери Симеонов за мен е честен човек, заяви в Шумен премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос дали поведението на вицепремиера за демографската и икономическа политика в настоящия кабинет обтяга отношенията в коалицията.

„Всички сме се родили с някакъв характер, всеки си има своите качества и достойнства. 350 000 български граждани са гласували, а на президентските избори над 550 000 за тези лидери. Аз се съобразявам с това, което народът е казал и щом така са си го харесали те и ние го харесваме такъв. Валери Симеонов има по-рязък изказ, но за сметка на това - точен. За мен той е честен човек, който се бори да си защити и хората в случая, и сутринта по неговия си начин поднесе своите извинения", обясни Борисов, цитиран от „Фокус".
Случилото се обаче трябва да е обеца на ухото за всички, смята премиерът.

„От една страна е глупост, от друга страна след като следваме принципа, не трябва да допускаме подобни неща, за което платиха с кариерите си заместник-министърът на регионално развитие и т.н. И това да ни е обеца на всички на ухото", заяви Бойко Борисов.