Театър "Българска армия" зарадва с книги малките пациенти във ВМА
Секция: КУЛТУРА
15 Юни 2017 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Театър "Българска армия" зарадва с книги малките пациенти във ВМА

/КРОСС/ Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" дари над 100 тома детски книги за малките пациенти на Клиника „Ушни, носни и гърлени болести" към Военно медицинска академия.

Книгите бяха събрани в рамките на кампанията "Дари книга, ела на театър", която се проведе края на месец май и събра общо над 3 570 тома. Детски книжки получиха също Отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница, а следващата седмица предстои останалите да бъдат отнесени в Читалището и детската градина на село Ковачевци.

"Кампанията е чудесна, защото ни помага да се борим със „страшния" образ на лекаря и медицинската сестра в очите на подрастващите", коментира ВРИД началника на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Той благодари на Театър "Българска армия" за направеното дарение и изрази надежда, че доброто сътрудничество ще продължи и занапред.

„Подобни кампании трябва да бъдат популяризирани, защото това не са обикновени пациенти. Това не е просто акт на лечение, ние, поставяйки им кохлеарни импланти, връщаме тези деца отново в социалния живот". Това коментира от своя страна и професор Венцислав Цветков, началник на Клиника „Ушни, носни и гърлени болести".

Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" благодари за съдействието и обещава още подобни кампании в помощ на децата в лечебни заведения.