Стивън Кинг сравни Тръмп с тинейджър и диментор
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Юни 2017 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стивън Кинг сравни Тръмп с тинейджър и диментор

/КРОСС/ Известният американски писател Стивън Кинг сравни президента на САЩ с импулсивен тинейджър и със страшен герой от романите за Хари Потър.

„Тръмп е като импулсивен и избухлив 15-годишен тийнейджър с разрешение да управлява 18-колесен камион", написа Кинг в Twitter.

По-рано писателят отговори на публикация на Джоан Роулинг, която се интересуваше каква, според него, е степента на лудост на ставащото в САЩ по скалата на Ани Уилкс (героиня на Кинг от романа „Мизъри").

„Е, аз не съм най-големият почитател на Тръмп, така че не мога да кажа за Ани Уилкс. Струва ми се, че у него по-скоро има нещо от дименторите*", каза Кинг.

Той съобщи, че президентът Тръмп го е включил в своя „черен списък" и вече не може да чете съобщенията на държавния глава в Twitter.

През май 2016 г. Стивън Кинг се включи в онлайн петиция срещу кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ, а през май тази година заяви, че достъпът на Тръмп до ядреното копче е по-страшен от която и да е негова хорър книга, припомня БГНЕС.

*Дименторите са същества от книгите за Хари Потър - високи и без очи. Имат само уста, с която използват най-страшното си оръжие - целувката на диментора. Чрез нея дименторът изсмуква душата на жертвата си през устата.