Къде, какво в страната
Секция: Предстоящи събития
19 Юни 2017 07:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Христо В., Станка В., Борис М. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Мелиад Ф. и Хасан Х. за тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Вихър М., Минчо М., Иво И. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 1 състав на СГС ще гледа делото срещу съдия Люба Петрова от Районен съд - Раднево (ГЛ.VIII. Престъпления против дейността на държавни органи и обществени организации).

***
София.
От 10.30 часа 25 състав на СГС ще гледа делото срещу Румяна Желева, прокурор от Окръжна прокуратура Добрич (чл.283 НК).

***
София.
От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай Т., Галин М. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Калоян П., Любомир С., Михаил Д., Панайот М. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Сердика" в „София Хотел Балкан" ще се проведе пресконференция по повод второто издание на Фестивала на италианското кино в България.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иво Д. и Мартин П. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 25 състав на СГС ще гледа делото срещу Петко Еленков (обвинен, че като охранител е убил 16-годишно момче - чл.115-118 НК).

***
София.
В 14.00 часа в зала „Киев" на парк-хотел „Москва" ще се проведе конференция на тема „Разбираме ли днес, след Розета, по-добре как се формират кометните ядра в протопланетните дискове?".

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Михаил Й., Георги Р., Ася К. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в столичния хотел „Анел" омбудсманът Мая Манолова организира заключителен форум по проекта „Укрепване на капацитета на омбудсмана на Република България за независим мониторинг и популяризиране правата на децата", реализиран в партньорство с УНИЦЕФ - Норвегия и УНИЦЕФ - България.

***
София.
От 18.00 часа на терасата на ресторант „Лаура" ще се състои официалното откриване на Второто издание на Фестивала на италианското кино в България, който ще продължи до 23 юни.

***
Асеновград.
От 10.30 часа ще се състои поклонение пред паметната плоча на Паисий Хилендарски в параклиса „Св. св. Козма и Дамян"

***
Асеновград.
От 15.30 часа в зала 1 на Районен съд - Асеновград ще се гледа делото срещу Хасан А., обвинен за управление на автомобил с 2,18 промила алкохол в кръвта и за грубо нарушаване на обществения ред.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски" ще се открие гостуващата изложба „100 години - 100 плаката".

***
Асеновград.
От 18.00 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски" ще се проведе среща с писателя Георги Господинов - автор на „Сляпата Вайша", „Физика на тъгата", „Там, където не сме".

***
Банско.
От 08.00 часа с тържествена служба в църквата „Св. Троица" ще започне програмата на Общината по повод 295 години от рождението на Паисий и 255 години от написването на „История Славянобългарска". В честванията се предвижда да се включи председателя на 44-то Народно събрание Димитър Главчев, както и Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим.

***
Бургас.
От 18.00 часа в сградата на Експо -център „Флора" ще бъде открита благотворителна изложба базар. Инициативата е под надслов „Фрагменти от едно бъдещо завръщане- щрихи от постмодернистичното шизофренно изкуство". Средствата, събрани от това събитие, ще бъдат използвани в Дом за възрастни хора с психични заболявания - с. Заберново.

***
Варна.
От 14.00 часа в Централата на ГС на БСП - Варна народните представители проф. Анелия Клисарова и Иван Иванов ще имат приемен ден.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресцентъра на БТА - Велико Търново, ще се проведе пресконференция на ректора проф. д-р Христо Бонджолов и на зам.-ректора по учебната дейност проф. д.ф.н. Стоян Буров, чл.-кор. на БАН. Тема на пресконференцията е ходът на кандидатстудентската кампания във Великотърновския университет и нови възможности за кандидатстване и прием.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа във фоайето на РНБ ще бъде открита изложба за Васил Левски. Ще присъства проф. Анчо Калоянов, който е получил голямата награда за цялостен принос "Христо Г. Данов".

***
Видин.
От 10.30 часа в офиса на Сдружение Активно общество на адрес: гр. Видин, пл. Бдинци № 2 (партер) ще се проведе пресконференция по повод обявяване на одобрените проекти за финансиране от екипа на Младежка банка Видин.

***
Враца.
От 10.00 часа в административната сграда на Община Враца, Заседателна зала етаж 2 ще се извърши отваряне на оферти за обществена поръчка с предмет: „Упражняване на строителен надзор и контрол по време на изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на проекти по оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020, по четири обособени позиции.

***
Враца.
От 15.00 часа на футболното игрище в ж.к. „Дъбника" ще се проведе първото издание на „Патриотични игри" - Враца 2017.

***
Враца.
От 17.00 часа в Салона на Първа поликлиника ще се състои обществена дискусия относно необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг.

***
Горна Оряховица.
От 20.00 часа в НЧ „Братя Грънчарови-2002" ще се проведе годишен концерт на съставите при НЧ „Братя Грънчарови-2002".

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествената галерия ще се проведе лятна работилница за деца.

***
Добрич.
В Младежки дом - Добрич ще бъде представена изложба на комикси, създадени по време на Творческо ателие „Нарисувай своя първи комикс".

***
Медковец.
Народните представители от ГЕРБ - Монтана Дилян Димитров и Ирена Димова организират приемна за граждани в община Медковец. В с. Расово от 11.00 - 12.30 часа срещата ще се проведе в Клуба на пенсионера. В с. Медковец от 13.00 - 15.00 часа в сградата на общината жителите на населеното място ще могат да се срещнат с народните представители.

***
Плевен/ с. Ясен.
От 10.00 часа в местния клуб на ПП ГЕРБ в с. Ясен, народният представител Владислав Николов ще проведе изнесен приемен ден.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 10 на Окръжен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу бившия кмет на район „Централен" Райна Петрова. Ще бъдат разпитани нови свидетели.

***
Пловдив.
От 10.30 часа ще се открие и освети университетския параклис „Св. Паисий Хилендарски", намиращ се в територията на Нова сграда на Пловдивския университет на бул. „България" №236.

***
Пловдив/Съединение.
Народният представител от ПП ГЕРБ ген. Константин Попов ще проведе открити приемни в Пловдив и в Съединение. В 10.00 часа генерал Попов ще се срещне с областния управител на област Пловдив Здравко Димитров. От 12.00 до 13.30 часа генерал Попов ще разговаря с жители на област Пловдив в офиса на ГЕРБ - Пловдив област на бул. „Източен"№ 80, ет.7, офис 705. От 14.00 до 15.00 часа приемната ще бъде в заседателната зала на община Съединение.

***
Раднево.
От 12.30 часа в сградата на „Мини Марица Изток " ЕАД, президентът на КНСБ Пламен Димитров ще даде брифинг на две теми: „Проблеми и перспективи пред въгледобива и българската енергетика с оглед на последните европейски директиви за климата и енергетиката EU2030" и „Предложения на КНСБ за включване в управленската програма на правителството".

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в храм „Св. Паисий Хилендарски" в кв. „Зора" ще бъде отслужена тържествена Света литургия в чест на св. Паисий Хилендарски.
От 18.30 часа в двор „АБ Бюро-Зора", по повод празника на кв. „Зора", ще се състои празничен концерт с участието на Народен оркестър „Липите", Мъжка вокална група „Тракиец" и състав за народни танци „Тракийци".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в сградата на БСП на ул. „Цар Иван Шишман" №83, народните представител Драгомир Стойнев организира приемна за граждани.
В 13.30 часа в Пресклуб БТА, Драгомир Стойнев, народни представители от Старозагорски избирателен район и общински съветници от БСП в Стара Загора ще се срещнат с журналисти.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се състои концерт на китара на Теодор Кръстев.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет, на който ще бъде определен дневният ред на предстоящото заседание на Общинския съвет.