Анатолий Карпов: Светът трябва да се обедини срещу тероризма
Секция: Интервюта
19 Юни 2017 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Анатолий Карпов: Светът трябва да се обедини срещу тероризма

/КРОСС/ "Светът трябва да се обедини срещу международния тероризъм. Още малко и няма да можем да го спрем". Това коментира в сутрешния блок на БТВ депутатът от руската Дума Анатолий Карпов, бивш световен шампион по шахмат. Карпов е член на ръководството на партията на Путин „Единна Русия" и е на посещение в България по покана на партия „Атака".

Запитан дали Русия се намесва във вътрешните работи на други страни, включително на България, Карпов отрече. Той припомни най-новата руска история през 90-те години на миналия век. "Ние живеехме в заблуда, мислехме, че всички ще ни носят на ръце, но страната се разпадаше", каза Карпов. "Путин отново я обедини", изтъкна Анатолий Карпов.

„Русия е представяна като агресор, защото има свое мнение. Но за своята история, Русия е започвала война само срещу Турция, други войни са започвани от други срещу нас", каза Карпов.

Никакви покани не сме получавали за визита на Владимир Путин в България за честването на 140 години от Освобождението.

Запитан защо Путин е казал, че кирилицата е дошла в Русия от македонските земи, Карпов каза: "Ние знаем, че е дошла от Византия, тогава България е била по-голяма".

Карпов ще се срещне с премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Димитър Главчев.