Българските отбори научиха съперниците си в Европа, УЕФА изхвърли ЦСКА в последния момент
Секция: СПОРТ
19 Юни 2017 14:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българските отбори научиха съперниците си в Европа, УЕФА изхвърли ЦСКА в последния момент

/КРОСС/ Българските отбори научиха съперниците си на старта на евротурнирите през новия сезон.

Най-интересна бе ситуацията около ЦСКА. В края на миналата седмица „червените" попаднаха сред участниците в жребия, въпреки че преди време от УЕФА бяха изразили мнение, че отборът на може да участва в европейските надпревари в продължение на три години. От евроцентралата обаче уточниха, че казусът ще бъде разгледан още веднъж и допълнително ще бъде взето решение. Така в последния момент, непосредствено преди началото на жребия за Лига Европа, ЦСКА обаче беше изваден от турнира, което означаваше и че УЕФА отново е на мнение, че това е нов клуб и няма право да се състезава в евротурнирите в продължение на три сезона.

Мястото на втория в българското първенство беше заето от „Дунав".

В първия кръг русенския отбор ще се изправи срещу казахстанския „Иртиш" (Павлодар), който е воден от българския треньор Димитър Димитров - Херо.

Първата среща е на 29 юни в Казахстан, а реваншът в България е на 6 юли.

На същите дати, пак в първия кръг на надпреварата, „Левски" ще се изправи срещу черногорския „Сутиеска". Първият мач е в София.

Носителят на Купата на България „Ботев", пък ще има за съперник завършилия на второ място в класирането на Албания Партизани. В първата среща пловдивчани са гости.

Родните участници разбраха и евентуалните си съперници във втория кръг на Лига Европа, ако разбира се успеят да преодолеят първото стъпало в турнира. За "Ботев" това е победителят от двубоя между израелския "Бейтар" (Йерусалим) и унгарския "Вашаш", "Левски" може да се изправи срещу хърватския "Хайдук" (Сплит), който стартира директно от втория кръг, а пък "Дунав" е вариант за победителя от сблъсъка между сръбския гранд "Цървена звезда" и малтийския "Флориана".

В Шампионската лига пък „Лудогорец" започва директно от втория квалификационен кръг. Там съперник на българския първенец ще бъде литовския „Жалгирис". В първата среща „орлите" са гости на 11 или 12 юли, а реваншът в Разград е седмица по-късно.