Алексиос Атанасопулос: Стъпка по стъпка ще направим „ЕКО България” № 1
Секция: Интервюта
13 Юли 2017 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Алексиос Атанасопулос: Стъпка по стъпка ще направим „ЕКО България” № 1

/КРОСС/ С пищно тържество в царския дворец „Врана" „Еко България" отпразнува 15-годишнината от създаването си. За рождения ден на българското подразделение на HELLENIC PETROLEUM GROUP в София пристигна и висшето ръководство на най-голямата гръцка компания в областта на горивата и енергетиката - изпълнителният директор Григорис Стергюлис и Роберто Караханас, мениджър международни и вътрешни пазари.
По време на събитието официално беше представен новият изпълнителен директор на „ЕКО България" ЕАД - Алексиос Атанасопулос. 

- Г-н Атанасопулос, от 15 години ЕКО е на българския пазар. Марката е добре разпознаваема. Казвате, че искате да сте № 1. Каква стратегия ще следвате и какви краткосрочни цели си поставяте, за да го постигнете?
- За да си номер ти трябват пари, несъмнено, но най-напред е нужна стратегия. Имаме планове за дейността си в България и ще ги изпълняваме стъпка по стъпка. Първата ще бъде разширение. На първо време целта ни е да достигнем до стотния си обект в страната. След това ще видим - стъпка по стъпка ще се движим напред.
Но, когато говорим, че искаме да сме най-добрите имаме предвид, че искаме да предлагаме топ услуги, топ количества и топ качество. Това са само част от дейностите ни. Не е важно само да имаме много бензиностанции, а как обслужваме нашите клиенти. Но при всички случаи нашата цел в момента е да разширим нашата мрежа от обекти в България.

По време на пресконференцията по случай 15-ата годишнина на „ЕКО България" висшето ръководство на HELLENIC PETROLEUM GROUP в лицето на изпълнителния директор Григорис Стергюлис представи бензиностанцията на бъдещето, както и целта, която са си поставили в групата - пазаруването във всички обекти с една карта, при това с отстъпка.
Иновации, екосъобразност и грижа за клиента стоят във фокуса на HELLENIC.

- Като говорите за качество на обслужването, у нас се внасят все повече електромобили. Да очакваме ли в скоро време и зарядни станции за тях на бензиностанциите на ЕКО?
- Планираме да изградим две зарядни станции за електромобили на обектите ни в района на София. Това ще се случи в скоро време. В последствие ще разширим и тази услуга за нашите клиенти.

„България и Гърция са членки на Европейския съюз. Съобразяваме се с изискванията на ЕС по отношение на околната среда, социалната среда и т.н., което за нас значи, че един барел петрол ни излиза с 4 долара по-скъпо в сравнение с барел на конкурентите ни от Близкия изток. Единственият шанс да сме силно конкурентоспособни е да имаме висока производителност. Не можем да бъдем втори. За да сме успешни, трябва да бъдем номер 1. Номер 2 е първият сред губещите, а ние не можем да бъдем губещи. Нашето послание е, че искаме да бъдем само участници, а и фактор за влияние върху енергийния пазар. Това може да стане само ако и двете страни имат ползи и ние зачитаме нормите на местното общество", подчерта пред гостите на рожденият ден на ЕКО Стергюлис.

- Как оценявате позициите си в момента спрямо конкурентите, а също и доколко сте запознат с нашумелия преди месеци въпрос има ли, или не картел на цените на горивата у нас?
- Знам за развитието на този казус. Аз искам отново да подчертая, че ние уважаваме закона, уважаваме властите. Комисията за защита на конкуренцията вече се произнесе по въпроса, така че не смятам, че има какво ново да коментираме по темата. Съобразяваме се със законите на страната, така че няма от какво да се притесняваме.

Още за Алексиос Атанасопулос: Дипломира се в Националния технически университет в Атина със специалност „Инженерна химия". По-късно завършва Технологичния образователен институт в Кавала, където придобива магистърска степен и се дипломира като „Инженер по нефтена технология".
Атанасопулос започва своята кариера в най-големия гръцки газов и нефтен холдинг през 1994 г.
От 2004 до 2007 е президент на „Общогръцкия съюз на работниците", а от 2008 до 2013 е член на борда на директорите в Hellenic Petroleum. Кариерата му минава през редица други длъжности.
От 19 юни 2017 Алексиос Атанасопулос заема поста на изпълнителен директор на „ЕКО България" ЕАД, част от най-голямата индустриална и търговска корпорация в Гърция Hellenic Petroleum Group. Кариерата му в компанията стартира с позицията на експерт - мениджър по въпросите на „Комисия за защита на конкуренцията" от месец март т.г., а впоследствие става член на съвета на директорите на „ЕКО България".
Към днешна дата той официално е новият изпълнителен директор на дружеството и споделя, че ще вложи цялата си енергия и ще използва максимално професионалния си опит в това предизвикателство.

 

Агенция КРОСС