Откриха ледена пързалка с олимпийски размери в Кранево (видео)
Секция: Туризъм
16 Юли 2017 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха ледена пързалка с олимпийски размери в Кранево (видео)

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова участва събота вечерта в церемонията за официалното откриване на новия петзвезден хотел „Терма еко" в Кранево, който ще приема гости целогодишно.

Изградената материална база съчетава морския, балнео-, СПА, конгресния, спортния и други видове туризъм. Тя е нагледно доказателство за най-актуалните тенденции за устойчивото развитие на сектора и привличането на висока категория потребители, заяви министър Ангелкова и допълни, че освен хотелската част са построени и други забележителни придобивки в целия комплекс „Терма еко вилидж".

Общият проект е на стойност над 50 млн. лв. и се осъществява в три етапа. Вторият приключва тази година и включва не само комфортна хотелска част, луксозни вили, водни съоръжения с минерална вода, заведения за развлечение и хранене, спортни площадки, но и басейн с олимпийски размери и дори закрита ледена пързалка с много високи стандарти.

Убедена съм, че всички те ще предложат на туристите много прекрасни преживявания, които ще ги връщат отново и отново тук, подчерта министърът. Тя припомни, че тази мащабна инвестиция се осъществява след проучване на важни за входящия ни туризъм пазари - руски, скандинавски, австрийски, чешки и др. През последните години тези дестинации бележат значителни ръстове и интересът на потребителите към България от тях се засилва.

Министърът на туризма припомни още, че първият петзвезден хотел в комплекса, който е пуснат през началния етап на инвестицията, спечели отличието на БХРА за балнеохотел за 2014 г. в своята категория, което е признание за високото качество на обслужването. Страната ни има потенциала да бъде сред топ дестинациите за СПА балнеоуслуги в Европа благодарение на изобилието си от лечебни минерални източници. С огромното си богатство от близо 600 находища с 1600 извора, медицинска кал, лековит торф, билки България заема втора позиция по тези природни ресурси след Исландия, допълни още Николина Ангелкова.

Министърът на туризма обърна внимание и на факта, че комплексът е в близост до резервата Балтата, скалния Аладжа манастир, архитектурно-парков комплекс "Двореца" и Ботаническата градина в Балчик, нос Калиакра - все забележителности, които предлагат в добавка интересни културно-исторически маршрути на гостите.

Много перспективен е и третият етап на инвестицията, който ще стартира през 2018-а с изграждането на „Еко Терма спорт". Той включва модерни корпуси за подготовка и възстановяване на отбори и други специализирани съоръжения за активен отдих, бе съобщено на церемонията.

video:https://www.youtube.com/watch?v=RUBq-8gobqY&feature=youtu.be