Стотици се простиха с Кристиан Таков
Секция: КУЛТУРА
16 Юли 2017 16:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стотици се простиха с Кристиан Таков

/КРОСС/ Близки, познати и политици се простиха с Кристиан Таков, преподаватeл по право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Въпреки дъжда и студеното време, паркът пред столичния храм "Свети седмочисленици" беше изпълнен с много граждани, дошли да кажат последно сбогом на доц. Таков, който беше и съветник на президента Росен Плевнелиев. За Кристиян Таков се спомниха Плевнелиев и Татяна Дончева:

Неговата следа остава. Доказателството го виждаме всички днес тук. Въпреки проливния дъжд, толкова много хора заедно с последния път, но заедно по завета на Кристиян. Той беше човек, който вярваше, че върховенството на правото е над всичко останало. Той беше човек, който вярваше в доброто и се опитваше да научи на нещо младите хора, а то беше, че за доброто трябва да се борим всеки ден. Кристиян Таков беше много светъл човек, изключителен оратор. Човек на духа, на закона, борец и на мен ми се ще много, много млади българи да се запалят от неговия пример - каза Росен Плевнелиев.

Всички знаехме от няколко години, че си отива от рак и се чудехме на всички избори как е възможно този човек, който не знае още колко му остава, да има такъв дух и такова желание да насити последните си седмици, месеци, може би дни с делото, в което вярваше. Да си спомняме за този човек, който умирайки от рак, непоказвайки външно никаква болка, успяваше да живее пълноценно, посветен на идеите, в които вярваше - сподели Татяна Дончева.