Хиляди се поклониха пред тефтерчето на Апостола
Секция: КУЛТУРА
16 Юли 2017 18:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хиляди се поклониха пред тефтерчето на Апостола

/КРОСС/ Тефтерчето на Левски - светинята, пред която хиляди българи дойдоха да се поклонят в Народната библиотека.

Всеки от тях с възторг и надежда в очите пристъпваше към ценната реликва, а любопитни деца и будни ученици с трепет гледаха всичко, което Апостола ни е завещал в тефтерчето си, съобщава БНТ.

Със светнали очи и усмивки споделяха, че това е реликва, не само защото може да струва повече от всичко, а защото е на велик човек, на нашия герой, на нашето знаме. За всички посетители не само неговото тефтерче е ценно, а и всяко нещо, което е свързано с личността му. Всички бяха категорични, че и днес имаме нужда от човек като Васил Левски, за да ни вдъхне сила, да ни обедини и да бъдем отново силния народ, който е оцелял през вековете.

Развълнуваните посетители признаха, че Левски е събирателен образ на всичко най-хубаво в България. Най-емблематичната личност в нашата история, която ни кара да свеждаме глави и с гордост и възхищение да си спомняме за делата му.

За най-малките Васил Левски е икона, чийто пример трябва да се следва, за да бъдем сплотена и силна държава, която се бори за бъдещето си. За да бъдем отново здрав и обединен народ всеки трябва да носи частица от Левски в себе си и да върви по пътя на Апостола.