Личният съветник на Путин по климата вещае огромни катаклизми в бъдеще
Секция: Русия
16 Юли 2017 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Личният съветник на Путин по климата вещае огромни катаклизми в бъдеще

/КРОСС/ Съветникът на президента на Русия по въпросите на климата Александър Бедрицкий, говорейки на форум в руското министерство на извънредните ситуации, разказа какво да се чака от времето в бъдеще. „Наблюдаваме аномални явления, когато времето е неустойчиво. 2017 година е пример за такива ситуации, които може да се повтарят все по-често", каза Бедрицкий.

Той поясни, че заради затоплянето в Арктика температурният контраст между полюсите и екватора намалява, това на свой ред води до промени в атмосферните процеси. Също температурните аномалии са регистрирани и на повърхността на океаните.

В централната част на Русия през 2017 година се наблюдава изключително студено и дъждовно лято, съпровождано със сериозни урагани, които вече отнеха няколко десетки живота. За идването на доброто време синоптиците съобщиха едва в средата на юли, отбелязвайки, че стабилните летни горещини не трябва да бъдат чакани.

Затоплянето няма да продължи дълго и ще бъде съпроводено от проливни дъждове и бури. През изминалите дни в Москва се проведе кръгла маса по въпросите на климата в региона. Учени, синоптици, лекари и икономисти включително обсъдиха и възможността за употребата на климатично оръжие против Русия.

Но популярната конспиративна теория бе развенчана. Учените заявиха, че създаването на подобно оръжие по принцип е невъзможно, защото не е възможно то да бъде насочено срещу конкретен противник - ще пострадат всички.

Източник: Епицентър