Във вестниците днес
Секция: Преглед на печата
17 Юли 2017 08:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Във вестниците днес

/КРОСС/ "Скок на такса "смет" в крайните квартали", пише "Стандарт" в понеделник. От 2019 година, за събирането на боклука ще се плаща на човек или според количеството отпадъци. Предстои депутатите да одобрят приетите от правителството промени в Закона за местните данъци и такси, изисквани от европейска директива.

"Сега": "Общините масово вдигат данъци заради финансова немощ". Основна причина е отказът от децентрализация и от реформи, коментира вестникът, като се позовава на анализ на Института за пазарна икономика. Според авторите на анализа, най-лесният начин да се подпомогне финансово местната власт е да се преотстъпят от централната власт приходите от данък "общ доход".

15 нелегални мигранти бяха заловени в неделя сутринта след сигнал на депутата Елена Йончева, информира "24 часа". Йончева била на обиколка на границата заедно с бивш служител на МВР, когато забелязала голяма група хора да прескача оградата със стълба откъм Турция. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрази притеснения за сигурността на народния предсдавител и добави, че тя била придружавана от човек, заподозрян за каналджийство на хора.

"Дума" излиза с водещо заглавие "Бутат незаконни ромски къщи в Асеновград". Жителите се канят за нови протести, ако общината и полицията не изпълнят обещанията си в срок. Спазено е едно от обещанията - охрана в гробищата. Остават още седем дни за другите , поети от властта ангажименти, за въдворяване на ред и спокойствие.