Национално движение "Русофили" провежда Общо събрание в присъствието на високопоставени гости
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юли 2017 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Национално движение "Русофили" провежда Общо събрание в присъствието на високопоставени гости

/КРОСС/ Днес се провежда второ заседание на Общо събрание на Национално движение „Русофили" в парк-хотел „Москва" в столицата.

Официални гости на събитието са председателя на комисията в Руската дума, отговаряща за религиозните въпроси и връзките с неправителствени организации - Сергей Гаврилов, от руското посолство - Роберт Шостаков, както и родните депутати Красимир Велчев - от ГЕРБ и проф. Станислав Станилов от „Обединени патриоти". Гост е и председателят на славянското дружество Стоил Сердов.

Поздравителни адрес изпратиха патриарх Максим и  премиерът Бойко Борисов, които също бе сред поканените на Общото събрание.

„Уважаеми, г-н Малинов,

Благодаря Ви за поканата за участие на Общото събрание на Националното движение „Русофили". Бих искал да поздравя всички участници и да им пожелая ползотворна дискусия.

За страната ни отношенията с Русия са важни и се надявам, че ще подкрепяте стремежа ни да ги развиваме успешно в контекста на европейските и демократични ценности, както и да съхраним приятелските връзки между двата народа.

Желая Ви ползотворна работа и на добър час!, гласеше писмото от министър-председателя Бойко Борисов.

Иначе основните теми на заседанието са:

1. Отчет на НС за дейността на сдружението за периода юни 2016 година -юни 2017 година.
2. Гласуване вот на доверие на председателя на движението (Николай Малинов), по негово искане.
3. Промени в устава на сдружението.
4. Избор на председател (съпредседатели) на сдружението.
5. Промени в състава на НС на сдружението.
6. Разни.

В представения вече отчет от Движението потвърдиха, че акцентът в дейностите му през миналата година е бил възстановяването и развитието на структурите на „Русофили" в София - област и София - град. Такива вече има в Самоков, Правец, Ботевград, Горна Малина, Костинброд, Сливница, Елин Пелин, Златица, Марково, Костенец. До края на годината следва да бъдат учредени Общински организации в над 2/3 от общините в областта.

Организирани са фестивали и конкурски като Националния ученически конкурс „Не се гаси туй що не гасне", Международния детски конкурс за детска рисунка „Обичам моята родина", Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть, всегда будет солнце" и т.н.