Фейсбук пуска собствена телевизионна услуга
Секция: Технологии
10 Август 2017 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фейсбук пуска собствена телевизионна услуга

/КРОСС/ Facebook потвърди, че пуска собствена онлайн телевизионна услуга. Тя ще се казва Watch и пробната ѝ версия ще е достъпна за потребители в САЩ още днес, съобщават онлайн изданията BusinessInsider и TechCrunch.

Watch ще е достъпна като отделна секция във всички версии на социалната мрежа, включително мобилните приложения и приложенията за телевизори, предава Vesti. Чрез нея компанията ще предлага оригинални предавания и сериали, които ще са направени от популярни компании като BuzzFeed, Tastemade, ATTN и др.

Услугата ще тръгне с "няколко дузини" предавания още от самото начало. Те ще са разделени на различни категории, като ще има и предавания на живо. Потребителите ще могат да се абонират за известия за нови епизоди. Повечето предавания и сериали ще са кратки и ще са насочени към спорт, риалити програми, документални поредици и др.

Потребителите няма да плащат, за да гледат съдържанието. Вместо това, то ще се финансира от реклами, като Facebook ще задържа 45% от приходите. Компанията казва, че е участвала във финансирането на някои от предаванията. Освен това тя работи и по придобиването на правата върху други предавания. Facebook планира да разширява услугата постепенно и след САЩ да започне експанзия и на международния пазар.