Intel и Mobileye с флота напълно автономни автомобили още през тази година
Секция: Автомобили
10 Август 2017 12:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Intel и Mobileye с флота напълно автономни автомобили още през тази година

/КРОСС/ Успоредно с финализирането на сделката за 15 млрд. долара по придобиването на Mobileye от Intel, от технологичния гигант обявиха, че още преди края на тази година, в тестова програма ще бъдат пуснати 100 изцяло автономни коли.

"Бързата доставката на 100 тестови коли ще демонстрира как тази хибридна система може да бъде адаптирана по такъв начин, че да отговори на потребителските нужди", коментира Амнон Шашу, който в скоро време ще заеме поста вицепрезидент на Intel и изпълнителен директор на Mobileye.

За момента от Intel и Mobileye не коментират каква марка/марки ще бъдат тестовите автомобили, но обявяват, че те ще бъдат разнородни като купета и акцентират върху това, че те ще бъдат от Ниво 4. Технологиите, с които ще бъдат оборудвани колите, гарантират пълна автономност на движението, като единственото ограничение остава присъствието на човек зад волана.

Представители на флотата от 100-те автономни коли ще бъдат пуснати за тестове в реални условия в Съединените Американски Щати, Израел и Европа, а постепенно броят им ще бъде увеличен.

Аутопрес