Григор Димитров пропусна поредния голям шанс
Секция: СПОРТ
11 Август 2017 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров пропусна поредния голям шанс

/КРОСС/ Григор Димитров отпадна безславно на Мастърс турнира в Монреал след поражение в три сета от Робин Хаасе - 6:7(3), 6:4, 1:6 след 2 часа и 10 минути игра в двубой от третия кръг на Мастърс надпреварата в Канада, предаде Gong.bg.

Григор бе далеч от нивото от началото на годината и от играта, която знаем, че може да демонстрира. Сервисът отново бе бледа сянка на оръжие, а двойните грешки във важни моменти носеха много трудности.

Освен в началните 20-30 минути на мача, българинът сякаш не играеше с настроение, а освен това така и не можа да се настрои на началния удар на съперника. Нервността от пропуснатите шансове също изигра роля в играта на Димитров, който допусна първо поражение в три мача от Хаасе.

По този начин Григор за пореден път пропусна отличен шанс за пробив в голям турнир при положение, че схемата пред него изглеждаше открита поне до полуфиналите. При победа над Хаасе Димитров щеше да срещне непоставения Диего Шварцман на четвъртфинал и щеше да има отличен шанс за класиране в топ 4 на надпреварата.

Това обаче не се случи, а до голяма степен вина затова имаха огромния брой непредизвикани грешки. Въпреки всичко това, Григор имаше всички шансове за успех в двубоя. В първата част той изглеждаше по-солиден на корта, но при 6:5 не успя да реализира сетбол на сервис на съперника, след което изигра много слаб тайбрек, в който направи няколко двойни грешки и сам предаде частта на съперника.

Във втория сет Димитров не се предаде, а търсеше пробива. Той дойде при 3:2 и въпреки рибрейка, световният №11 постигна още един за 5:4, след което успя да затвори сета и да вкара мача в трета част. И вместо психологическото предимство да е на страната на българина, той даде инициативата на съперника, който постигна пробив за 3:1. След това Гришо сякаш се обезкуражи, допусна нов пробив на 0 и така набързо загуби сета с 1:6, а с това и мача.