Русия няма да допусне намеса на САЩ в изборите
Секция: Русия
11 Август 2017 20:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия няма да допусне намеса на САЩ в изборите

/КРОСС/ Русия няма да допусне вмешателството на Вашингтон в изборите, които ще се проведат в Русия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от „Фокус".

„Не знам какви са плановете на посолството на САЩ, но имаше много епизоди, когато американските дипломати бяха замесени в незаконни дейности. Съответните наши служби са длъжни да вземат мерки", каза първият дипломат на Русия.

По негови думи, в американското посолство в Москва работят много руски граждани. Той смята, че в съответствие с Виенската конвенция, те могат да извършват само и единствено техническа работа, но не и да се занимават с „дипломатически дейности, включително политическите им аспекти".

„Не са редки случаите, когато тези сътрудници на американското посолство из наетите местни, се разхождаха из разни региони, провеждаха въпроси към населението, как то се отнася към губернаторите си и въобще федералните власти. В такива ситуации вежливо настояваме нашите американски колеги да прекратяват служебни отношения с тези хора", каза Лавров.