Ани Лейбовиц снима Челси Манинг за "Вог"
Секция: Шоубизнес
12 Август 2017 20:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ани Лейбовиц снима Челси Манинг за "Вог"

/КРОСС/ Челси Манинг - бившата информаторка на Уикилийкс, станала икона на транссексуалните, позира по бански за следващото издание на сп. "Вог", като е заснета от известната фотографка Ани Лейбовиц, предава Дарик.

"Това е виждането ми за свободата", заявява тя на страницата си в Twitter, имайки предвид снимка, на която се вижда, че носи цял червен бански и прокарва пръсти през мократа си коса, докато се разхожда на плаж.

Челси Манинг промени хода на историята и вече се концентрира върху себе си, пише в статия в списанието.

Преди да смени пола си, Челси е военнослужещият от американската армия Брадли Манинг, който е обвинен в разкриване на редица секретни документи на дипломацията на САЩ и предаването им на Уикилийкс. През 2010 г. е арестуван. Осъден е на 35 години затвор и излежава 7 от тях, преди да бъде помилван от бившия президент Барак Обама. След присъдата изявява желание за смяна на пола и от 2014 г. е жена с име Челси.

Публикуваната от "Вог" снимка и придружаващата я статия предизвикаха противоречиви коментари в социалните мрежи. За някои американци Челси, която ще навърши 30 години през декември, е герой, платил скъпо за разкритията във връзка със смъртта на цивилни по време на бомбардировки на САЩ, докато за други е предател, виновен за тайно споразумение с врага.

Каквото и да е мнението за Челси, тя стана знаменитост, чиито страници в Twitter и Instagram се следят от стотици хиляди абонати в целия свят.