Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
13 Август 2017 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ Вестник "Телеграф" съобщава: "Удължиха работното време на паспортните бюра". Причината за това е наплив от българи, живеещи в чужбина, които са се прибрали у дома, за да подменят документите си. Освен че ще работят до по-късно през седмицата, някои паспортни служби в София и Пловдив ще обслужват граждани и в събота, допълва още изданието.

Вестник "24 часа" цитира в заглавие думи на премиера Бойко Борисов: "За суджуци има съд, а за "Цанков камък" - не." Всекидневникът посочва, че министър-председателят е отхвърлил сравненията, които БСП е направила между "Цанков камък" и "Суджук гейт". В петък от левицата посочиха, че сигналът, който ГЕРБ внася до главния прокурор за "Цанков камък" за дефекти при строителството на язовира се използва, за да се заглуши скандалът със суджуците.

Изданието цитира Борисов, който във Варна с ирония е коментирал, че "милиардите загуби от "Цанков камък" някак си били равни на "Суджук гейт", но при втория случай виновникът има 6 обвинения и септември-октомври влиза в съда".

Вестник "Труд" допълва по темата изчисления на премиера Борисов, според които "Инвестицията в "Цанков камък" ще се върне след 3000 години".

"24 часа" дава съвет на плажуващите как да издържат на жегите. Според изданието консумирането на люти чушки на плажа охлажда организма. Съставката капсаицин предотвратява затлъстяването, регулира притока на кръв в сърцето и тялото ни се самоохлажда при приема на чушки.