Капан за туристи? Паркомясто пълни хазната на Община Созопол
Секция: Туризъм
12 Септември 2017 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Капан за туристи? Паркомясто пълни хазната на Община Созопол

/КРОСС/ Паркомясто, превърнало се в капан за туристи, пълни бюджета на Община Созопол. Зрител на NOVA сигнализира, че колата му е била вдигната от паяк през почивните дни от паркинг край сградата на общинската администрация в морския град. По думите на потърпевшия автомобилът му е вдигнат незаконно и затова ще си търси правата в съда.

Илиян Петракиев пристигнал в Созопол със свои гости от Русия, за да разгледат археологическите разкопки. В неделя следобед паркирал в непосредствена близост до общината. Паркингът бил обозначен като служебен, а в повечето клетки пишело „служебен абонамент". Паркирах на място, на което не пише абсолютно нищо, подчертава Илиян. Това се случва на паркинга зад общината, който явно е определен за служебен, като са поставени знаци „Забранено влизането" и „Принудително преместване".

Мъжът си признава нарушението, но твърди, че общината също е нарушила Закона за движение по пътищата. Сега потърпевшият иска обяснение от общината за действията на служителите й. След това възнамерява да заведе гражданско дело. Оптимист е за изхода от него, защото през 2001 г. вече е печелил подобно срещу Община Велико Търново.