Балабанов: Увеличението на заплата в МВР със задна дата няма как да стане
Секция: Коментари
13 Септември 2017 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Балабанов: Увеличението на заплата в МВР със задна дата няма как да стане

/КРОСС/ "Желанието на служителите в МВР за увеличение на заплата със задна дата от 1 юли няма как да стане". Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов в студиото на БНТ. "Много от техните искания обаче бяха изпълнени", допълни той.

"Ще предложим значително увеличение на възнагражденията от 1 януари 2018 г, надявам се правителството да погледне на това сериозно. С колко ще се увеличат заплатите, ще реши правителството. Подпомогнахме служителите в МВР за закупуване на униформи, изплатихме левовата им стойност за 5 години назад", обясни заместник-министърът.

"Утрешният протест не е новина, утре е празникът на пожарникарите, не е нормално да се протестира. Да не уважим празника на пожарникарите, а да се излезе на протест, не е нормално", каза Балабанов.

Благой Ванкин, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР каза, че ще продължат да протестират на професионални празници, докато исканията им не бъдат чути. Основното им искане остава - 15% увеличение на заплатите със задна дата - 1 юли 2017 г. "Това увеличение е жизнено необходимо за служителите", каза Ванкин.