Волейболистките ни се наложиха над Куба
Секция: СПОРТ
13 Септември 2017 08:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Волейболистките ни се наложиха над Куба

/КРОСС/ България се наложи драматично над Куба с 4:3 (10:15, 12:15, 11:15, 15:10, 15:10, 15:11, 15:6) и записа трета поредна победа в група "Б" на Световното първенство по волейбол за жени до 23 години в Любляна (Словения), предава БНР.

С тази победа момичетата на Антонина Зетова запазиха второто си място с актив от 8 точки, като отстъпват само на точка зад лидера Бразилия и имат 2 повече от третия Турция. Българките се нуждаят от един успех в последните си два мача в групата именно срещу Бразилия и Турция, за да се класират за полуфиналите.

Най-силно срещу кубинките се представиха Силвана Чаушева с 18 точки и Мирослава Паскова добави 16 точки. За съперника с по 15 точки се отличиха Айлама Монталво и Хейди Алварес.

Момичетата бяха изключително напрегнати в началото, защото много искаха победата. Затова те не играеха добре. В този формат с тези бързи геймове е трудно да наваксаш. Много скоро изоставахме с 0:3 и беше трудно да го осъзнаем. Мисля, че резeрвната разпределителка обърна мача. Много съм щастлива, че разполагам с две равностойни състезателки на този пост. Знаехме, че Куба е много силен отбор. Те играха добре в началото с добро посрещане, силни атаки и блокада. Не ни оставяха много шансове да покажем нашата игра. Но когато успяхме да изравним, те започнаха да грешат, а ние заиграхме с по-релаксирано. В крайна сметка най-важен е резултатът и сме щастливи от победата, коментира Зетова.