Клюкарско издание ще плати рекордно обезщетение на актрисата Ребъл Уилсън
Секция: Шоубизнес
13 Септември 2017 11:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Клюкарско издание ще плати рекордно обезщетение на актрисата Ребъл Уилсън

/КРОСС/ Австралийски съд присъди обезщетение от 3,6 милиона щатски долара на холивудската актриса Ребъл Уилсън, след като тя спечели делото за клевета срещу издателството "Бауър мeдиа", съобщиха световните информационни агенции.

Уилсън спечели делото срещу издателството през юни. Тя твърдеше, че оклеветяващи я публикации в светски издания на "Бауър мeдиа" са накърнили репутацията ѝ и са ѝ коствали роли в холивудски продукции. Затова и определената от съда сума е толкова голяма.

Според въпросните публикации от 2015 г. в списания като "Уманс дей", австралийските "Уиминс уикли" и "ОКей", Ребъл Уилсън е излъгала за истинското си име, възрастта си, детските си години. В тях се твърдеше също, че актрисата си е съчинявала истории, за да пробие в Холивуд. По време на процеса Уилсън заяви, че медийните клевети са очернили имиджа ѝ и са ѝ стрували роли в продукции като "Кунг-фу панда 3" и "Тролчета".

Родената в Сидни, Австралия, Ребъл Уилсън проби в Холивуд с ролята си в комедията "Шаферки" (2011). Тя е известна и с участието си в поредицата "Перфектният ритъм".