Предателство, облечено във власт
Секция: Анализи
13 Септември 2017 17:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предателство, облечено във власт

/КРОСС/ Правителствен доклад за националната сигурност се оказа изпъстрен с несъвместими със здравия разум русофобски заклинания, познати ни от епохата на Студената война. „Русия ни е враг, тя е опасност за България и региона", твърдят някакви държавни чиновници, припявайки на вашингтонски и брюкселски лобисти.

И каква е тази терминология?

Даже Тръмп не използва толкова остра реч срещу Северна Корея, а нашите управници почти обявиха война на Русия?

На същата Русия, която ни освободи, с която заедно ще честваме тези величави събития отпреди 140 години, с която имаме дълбоки човешки, духовни, политически, стопански връзки, с която имаме вековни специални отношения и нямаме интерес да сме врагове!

Дали политиците, които официализират с вдигане на ръка този пасквил, разбират какво гласуват?! Тези, които обявиха, че Русия е наш опасен враг, обикновено за пред народа говорят друго.

Премиерът Бойко Борисов, приел позата на голям геополитик, обича да твърди, че е за развитие на българо-руските отношения, че иска в Черно море да плуват платноходки, а не бойни кораби. Военният министър Каракачанов обещаваше да коригира курса на предшественика си Ненчев!? Теменужка Петкова пък настоява за интензивно развитие на енергийните отношения с Москва, а колежката й Николина Ангелкова често повтаря колко важни са руските туристи за българската икономика.

А къде са патриотите? Къде е Волен Сидеров, който откриваше предизборните си кампании в Москва? Къде е герберът Красимир Велчев, който на събора на язовир „Копринка" се обясняваше в любов на Русия? Всички те мълчат гузно. Това е политическа шизофрения и човешки позор за управляващата върхушка!
Защо отново нашата държава се подрежда в срамната редичка на проскубаните ястреби? В същото време канцлерът Меркел се среща с президента Владимир Путин, а висши дипломати от Вашингтон и Москва правят стъпки за спадане на напрежението между двете страни? Държави като Унгария и Турция сключват с Русия търговски договори за милиарди, а ЕС, макар и бавно, осъзнава, че Русия е ключов и стратегически партньор в борбата с терора. Съседна Сърбия ясно каза, че членството в ЕС не е цената да изостави отношенията си с братската славянска и православна страна. Разликата между България и тези страни е, че там има суверенитет, държавност и политически лидери, които защитават националните си интереси. Докато не запълним този дефицит, управляващите ще раждат подобни глупави безумия и предателства.

Източник: Светлана Шаренкова