Милиони японски автомобили били направени с некачествен метал
Секция: Автомобили
10 Октомври 2017 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милиони японски автомобили били направени с некачествен метал

/КРОСС/ Повече от 200 големи компании от различни отрасли, в това число и автомобилните гиганти Toyota и Mitsubishi, са били излъгани от един от най-големите производители на черни и цветни метали в света Kobe Steel, съобщава изданието Nikkei Asian Review, цитирано от Automedia.

Компанията призна, че е фалшифицирала данни за качеството на произвежданата продукция, като това е било извършено без знанието на ръководството. Вътрешна проверка е показала, че някои от работниците в завода умишлено лъгали при проверките, за да могат да се справят със сроковете за доставка.

Според информацията, некачественият материал е бил произвеждан през периода септември 2016 - август 2017 г. Продукцията, която не отговаря на стандартите, е била предназначена за компании като Toyota Motor, Mitsubishi Heavy Industries, Subaru, Mazda и Boeing.

От Toyota обявиха, че получената от Kobe Steel през този период стомана е била използвана при производството на 1,2 млн. автомобила. От метала са направени покривите и капаците на превозните средства, което няма да се отрази на тяхната безопасност. Въпреки това автомобилният производител вече прави проверка на машините.