Антон Тодоров сега щял да се занимава с журналистика, не било добре да му бъдете враг
Секция: ПОЛИТИКА
11 Октомври 2017 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Тодоров сега щял да се занимава с журналистика, не било добре да му бъдете враг

/КРОСС/ Шокиращо или не Антон Тодоров сега ще се занимава с журналистика. Това обяви самият той, след като бе приета оставката му като народен представител. А до нея се стигна след негово изказване срещу журналист.

След очевидно неудобен въпрос на водещия на сутрешния блок на „Нова телевизия" Антон Тодоров му отвърна:

"Много силни думи употребявате, ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви - и тя беше тръгнала малко в някаква посока, но нещо виждам, че липсва столчето ѝ".

Оставката бе гласувана и приета от парламента, а Антон Тодоров обясни, че тя е лично негово решение, не е нареждане на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, който дори искал Тодоров да остане депутат.

„Няма да позволя името ми и това, което ми беше вменено да се превърне в тегоба за ГЕРБ. Тези хора не го заслужават.

Премиерът беше категорично против да подавам оставка. Двамата, обсъждайки решихме, че фразата за столчето не е била на място, защото се превърна в знаме, което беше възседнато от кръгове, които успешно го превърнаха в пропагандистки мотив.

Бойко Борисов не ми е казал да подавам оставка, тъкмо обратното. Два дни съм се срещал с него и той изключително много държеше да остана в парламента. Разбирайте решението ми за оставка като опит за вкарване на друг морал в политиката, колкото и да звучи помпозно. Наистина съм морален човек", заяви Антон Тодоров, обяви Тодоров, след като бе гласувана оставката му.

„Звъннете на Виктор Николаев и го попитайте в разговора с Валери Симеонов какво е казал. Казал му е - мен никой не ме е заплашвал", посочи той.

„След оставката известно време ще се занимавам с основната ми дейност, която е журналистика. Имам няколко предложения за предавания, ще го обмисля и с премиера", уточни Тодоров.

За последно той води предаване по „Канал 3", което обаче беше свалено от ефир преди няколко дни след изказването на Тодоров в „Нова телевизия".

„Няма да правя водопроводи, ако някой това го интересува, но между другото съм много добър", коментира той. „Признавам си, че съм грубиян, такъв ме е създала природата. Но никога не лъжа, справям се с враговете си по подобаващ начин. Не е добре да бъдете враг на Антон Тодоров, но е добре да бъдете негов приятел", каза още Антон Тодоров.