Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу също се оплакаха от сексуален тормоз на известен продуцент
Секция: Шоубизнес
11 Октомври 2017 12:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу също се оплакаха от сексуален тормоз на известен продуцент

/КРОСС/ Холивудският секс скандал с известния филмов продуцент Харви Уайнстийн набира все повече сила - световноизвестните актриси Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу се присъединиха към потърпевшите от сексуалния тормоз на продуцента, предава БТВ.

Миналата седмица вестник „Ню Йорк Таймс" публикува разказите на няколко жени за нежелан физически контакт и тормоз от страна на Уайнстийн. Сред оплакалите се от него са актрисите Ашли Джъд и Роуз Макгауън.

Обвиненията доведоха до уволнението на Уайнстийн от собствената му компания, които пък обмислят дори да сменят името си.

„Имах много лош опит с Харви Уайнстийн, когато бях по-млада. Тогава реших никога повече да не работя с него и да предупреждавам всички, които искат да го направят", коментира Анджелина Джоли в официалното си изявление.

Гуинет Полтроу пък разказа как Уайнстийн я избрал за ролята ѝ във филма „Ема", след което я поканил в хотелската си стая. Тогава той започнал да я докосва и ѝ предложил „масаж в леглото".

Полтроу разказала за случилото се на тогавашния си приятел Брад Пит, който потърсил обяснение от Уайнстийн.

Подобни обвинения и разкази дойдоха и от служители във филмовата компания на продуцента. В отделно разследване на списание „Ню Йоркър" са поместени разказите на 16 бивши и настоящи служители при Уайнстийн, които казват, че знаят и са виждали нежеланите докосвания и сексуален тормоз от страна на шефа им.

Възмущението си от секс скандала изразиха актьорите Джесика Частейн, Майкъл Кийтън, Марк Ръфало, Еми Росъм, Лена Дънам, Дженифър Лорънс и режисьорите Джъд Апатау и Пол Файг.
Междувременно бившият американски президент Барак Обама и съпругата му Мишел също се включиха в коментарите срещу Уайнстийн.

„Отвратени сме от последните разкрития за Уайнстийн и аплодираме куража на тези жени, които решиха да разкажат на какво са били подложени", коментираха семейство Обама в официално изявление.

В същото време Уайнстийн обвини брат си заради разразилия се скандал. По думите му той е предоставил целенасочено компрометиращите материали срещу кинодееца, за да го отстрани от продуцентската им компания.

По думите на Уайнстийн брат му получил цяло досие с оплаквания от сексуални посегателства, което предоставил на в. „Ню Йорк Таймс".

Съпругата на продуцента Джорджина Чапман заяви, че го напуска заради отправените обвинения.
Междувременно Уайнстийн продължава да твърди, че е невинен.