Близо 25 % свободни места за паркиране в новите части на „зелена“ зона
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Октомври 2017 16:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 25 % свободни места за паркиране в новите части на „зелена“ зона

/КРОСС/ Центърът за градска мобилност очаква близо 25 % свободни места за паркиране в присъединените части на зелената зона. Това ще даде възможност на всеки, който има работа в района да намери място, за да паркира в разрешените общо 4 часа.

Предвижда се и изграждане и обновяване на площадки за паркиране в комплекса „Яворов" с обща площ от 4 620 кв.м. Това ще прекрати практиката шофьори да оставят колите си в зелените терени на комплекса., за каквито нарушение в ЦГМ вече постъпиха множество сигнали.

По прогнозна стойност разходите по цялостното техническо обособяване на двете части на зоната в районите „Средец" и „Лозенец" са 1 123 077 лева, като тук се включват поставянето на пътни знаци, антипаркинг стълбчета и пътна маркировка. Стойността е прогнозна, тъй като работата по обособяването на терените за платено паркиране е общо до 6 месеца.

Очакваните прогнозни годишни приходи са общо 4 630 937 лева. Почти половината от тези средства отиват за покриване на задълженията към транспортните оператори, които ЦГМ има към тях за покриване на разходите по превоза на пътниците в обществения транспорт. С останалата част се осигурява издръжката на самите зони.