Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
12 Октомври 2017 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
Варна.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Международния варненски фестивал на червенокръстки и здравни филми в хотел „Радуга", СОК „Камчия" - Варна.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе радовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ул. "Eкзарх Йосиф" №12) Пленумът на Съвета ще проведе редовното си заседание.

***
София.
От 10.00 часа Столичният общински съвет ще проведе заседание.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Европа" в сградата на КНСБ ще се проведе международна кръгла маса на тема „Как да се ограничат рисковете на работното място, включително насилието и агресията срещу лекари?".

***
София.
От 09.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делот срещу Десислава Д., обвинена в пране на пари.

***
София.
От 10.00 часа в зала 34 в сградата на Софийски районен съд (СРС) на бул. „Цар Борис III" №54 ще бъде разгледано в открито съдебно заседание гражданско дело, образувано по постъпила искова молба на Елена Йончева, с която срещу Бойко Борисов и Политическа партия ГЕРБ са предявени искове за сумата от 20 000 лв. за претърпени неимуществени вреди.

***
София.
На 12 и 13 октомври по покана на кмета на София Йорданка Фандъкова, в София пристигат представители на Париж, Виена, и Неймеген, за да вземат участие в SOFAIR - конференция за обмяна на опит и добри практики в справянето със замърсяването на въздуха в градска среда. Конференцията ще започне в 09.30 часа.

***
София.
От 10.00 до 18.00 часа в Интерпред - СТЦ София ще се проведе кариерният форум „Дни на кариерата" - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг.

***
София.
От 10.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М., Пламен М., Димитър К., Милен В., Олег К., Лиляна Р., Стефан Г., Павлина Г., Димитър А., Иван И., Божидар С., Тошко Т. Красимир П. и Йордан П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел избягване на данъчни задължения в големи размери.

***
София.
От 10.30 часа в конферентна зала "А" в сградата на БТПП на ул. "Искър" №9, ще се проведе среща на Евроклуба към Българска търговско-промишлена палата.

***
София.
От 10.30 часа, 3-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по молба за изменение на мярка "Задържане под стража" от Я. Георгиев и И. Илиев, обвинени за кражба на 300 000 лв. инкасо.

***
София.
От 11.00 часа, ръководството на КНСБ ще се срещне с парламентарната група на Обединените патриоти. Срещата ще се проведе в Огледална зала в Народното събрание.

***
София.
От 11.00 часа в градинката пред Народен театър „Иван Вазов" ще бъде открита инсталация, изработена от артистите от DESTRUCTIVE CREATION. Инициативата е част от кампанията „Детство без решетки", която цели отмяната на 60-годишния Закон за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, който наказва много сурово децата за постъпки, за които възрастните не носят наказателна отговорност, като бягство от дома, скитничество, просия, кражба на хранителни продукти.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция по случай приключването на тазгодишната кампания за борба с глаукомата, организирана от Пациентска организация "Глаукома" и Институт за здравно образование.

***
София.
От 11.30 часа Църквата ще дари апарати на клиниката за онкоболни деца в ИСУЛ.

***
София.
От 14.00 часа в Дома на Европа Обществения съвет към ЦИК организира конференция на тема „Електронно гласуване".

***
София.
От 16.00 до 20.00 часа в София Хотел Балкан ще се проведе международната конференция "(Пре)моделирай България, (пре)моделирай Европа! Reshape Bulgaria, Reshape Europe!". Сред участниците са Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи, Деница Златева, зам.-председател на ПП БСП по европейски въпроси и международна политика и Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание на Република България.

***
София.
От 18.30 часа в зала „Вяра" 1 ет. на Столична библиотека ще се състои премиера на книгата „Франция, разреши да те обичаме" на известния писател Димо Райков, който от години живее и твори във Франция.

***
София.
От 19.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов" ще се проведе танцовия спектакъл Mainstream по концепция и хореография на Марион Дърова.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще се състои рецитал на актрисата Виктория Стефанова, озаглавен „Послание на асеновградски поети".

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казично" ще се състои пресконфренция за 9-ото издание на Фестивала на българския физически и визуален театър и пърформънс „Ерата на Водолея".

***
Варна.
От 10.00 часа в Стаята на общинския съветник в сградата на Община Варна ще се състои заседание на ПК „Култура и духовно развитие".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа Общинските съветници от ГЕРБ - Варна Димитър Колев и Калин Калевски ще се срещнат с граждани в офиса на партията, намиращ се на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа във факултет „Математика и информатика" на ВТУ ще се състои официалното откриване на поредните две изцяло обновени зали 703 и 707.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция относно реализацията на проекта на Община Велико Търново „Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Откриване на Национално изложение на българските производители „Трапезица Фест" 2017.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа големия салон на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов" ще се проведе церемония по връчване на статуетки „Звезди" на близките на всички донори за 2017 година.

***
Велико Търново.
От 13.00 до 16.00 часа в НВУ „Васил Левски" ще се проведат Дни на отворени врати.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята на централната сграда на РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе представяне на новата книга на Светла Андреева „Добри, красиви, зли".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в театрален салон на НЧ „Надежда 1869" ще се проведе Благотворителна кинопрожекция на сдружение „Свободата на бъдещото изкуство" кампания „Да помогнем на едно българско семейство".

***
Велико Търново.
19.00 часа в МДТ „К. Кисимов" в голяма зала ще бъде представен спектакъла „Хъшове".

***
Видин.
От 09.00 часа кметът Огнян Ценков и ръководният екип ще се включат включва в инициативата "Мениджър за един ден". Те ще приемат петима ученици от три видински училища, които ще застанат на техните места и ще решават проблеми в реална работна среда.

***
Видин.
От 09.20 часа на 15 етаж в сградата на Общинската администрация Огнян Ценков ще даде начало на проявите, свързани с Деня на българската община, който се отбелязва на 12 октомври. От 10.00 часа до 16.00 часа е обявен Ден на отворените врати във връзка с празника.

***
Враца.
От 09.00 часа в конферентната зала на Община Враца за поредна година Общината ще посрещне млади хора в рамките на кампанията на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден".

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет - Враца ще се проведе обществена консултация във връзка с приемане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

***
Враца.
От 19.00 часа в Народно читалище „Развитие 1869" ще се проведе концерт на Симфониета Враца с диригент Христо Павлов.

***
Казанлък.
От 9.30 часа в Община Казанлък ще се проведе за поредна година инициативата „Млад управленец за един ден в Община Казанлък" по повод Деня на българската община.

***
Казанлък.
От 10.00 часа в Община Казанлък ще се проведе Среща с кметовете на Казанлък.

***
Казанлък.
От 10.30 часа в Общинска библиотека „Искра" ще бъде представена лектория на тема "120 години от рождението на художника Иван Милев - Певецът на народните традиции".

***
Казанлък.
От 11.00 часа във Военния клуб Тържествено ще бъде отбелязан Деня на българската община. Ще бъдат връчени общински едногодишни стипендии на даровити деца от Казанлък, грамотата за Кмет на месец септември. За първи път ще бъде присъдена награда за „Обективна медия" и „Обективен журналист". След официалната част ще бъде представен филмът за Казанлък на Джон Лоутън.

***
Казанлък.
От 16.00 часа в залата на „Искра" 4 ще се проведе среща с най-младите майки на общинска администрация в Община Казанлък.

***
Каспичан.
От 13.00 до 15.00 часа в Община Каспичан ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Карлово.
От 18.00 часа в Камерната зала на читалището ще се проведе литературен аукцион-рецитал „Из творческия свят на писателя Светослав Цветков".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Възрожденското училище Областен информационен център организира семинар за земеделски производители.

***
Кюстендил.
От 16.00 часа в Регионален исторически музей ще се проведе детска музейна работилница на тема „Антични мозайки".

***
Велики Преслав.
От 10.30 часа в Археологически музей - Велики Преслав ще се състои официалното откриване на Международен симпозиум „Константин Преславски и неговата епоха".

***
Велики Преслав.
От 11.00 часа в Археологически музей - Велики Преслав ще се състои церемония за награждаване на заслужили изследователи на книжовното наследство на Преславската книжовна школа.

***
Нови пазар.
От 16.00 часа на пл. „Раковски" ще се състои „Парад на плодородието", част от програмата на Дни на моя град.

***
Петрич.
В 11.00 часа в заседателната зала на Община Петрич ще бъде представена презентация на тема „10 години България в Европейския съюз" по повод Деня на българската община.

***
Петрич.
От 12.00 часа на градския площад в Петрич продължава честването за Деня на българската община под мотото „Петрич - единство на традиция и модерност в Европейското семейство".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в сградата на Общинския съвет на ул. „Авксентий Велешки" ще се проведе редовното заседание на общинските съветници.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в щаба на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев ще даде пресконференция във връзка с честването на Празника на военния парашутист.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 200 на Областна администрация - Пловдив ще се състои пресконференция във връзка със старта на Националната програма „Обучение за ИТ кариера".

***
Пловдив.
От 16.00 часа в Малката конферентна зала на ДК „Борис Христов" ще бъде открита изложба „Ден на индианската съпротива и венецуелската реалност" по повод Дните на венецуелската култура в града.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" - Пловдив ще бъде представена книгата на Зафер Галибов „Светлописите".

***
Смолян.
От 09.00 до 13.00 часа ученици от ОУ „Юрий Гагарин" и ППМГ „Васил Левски" ще имат възможност да съпреживеят един реален работен ден от управлението на общинската администрация като част от инициативата „Мениджър за един ден". От 13.00 часа в зала 247 ще се проведе брифинг с участието на младите хора, ръководили местната общинска администрация, които ще споделят какво е усещането да си на ръководен пост, макар и за един ден.

***
Смолян.
От 13.00 часа в зала 247 в Община Смолян ще се проведе брифинг с участието на младите хора, ръководили местната общинска администрация, които ще споделят какво е усещането да си на ръководен пост, макар и за един ден.

***
Сливен.
От 09.30 часа в зала „Май" на Община Сливен ще се проведе регионална среща за представяне на основни акценти в развитието на професионалното образование и обучение, инициирана от Министерството на образованието и науката със съдействието на Община Сливен и Регионално управление на образованието - Сливен.

***
Шумен.
От 09.00 часа в зала 363 на Общината зрелостници от всички шуменски училища ще участват в среща с кмета Любомир Христов по повод Деня на българската община.

***
Шумен.
От 14.00 часа в Пресклуб на БТА - Шумен ще се състои пресконференция на нвоизбрания председател на „Движение България на гражданите" Димитър Делчев и на Найден Зеленогорски.