Папагали от три континента на изложба в Стара Загора
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Октомври 2017 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Папагали от три континента на изложба в Стара Загора

/КРОСС/ От 15- ти октомври 2017 до 15-ти ноември 2017 в Mall Galleria Стара Загора ще гостува международна изложба на папагали от 3 континента, информират от Profile international.

Официалното откриване на най-голямата изложба за екзотични птици в Източна Европа е на 15 октомври от 11.00 часа в Mall Galleria Стара Загора на ниво 0, а за нетърпеливите вратите ще отворят още в 10:00 часа сутринта.

В изложбата „Macaw Garden Show" са включени над 35 вида пернати: седем вида Ара, четири вида Какаду, Амазона, Жако, Еклектус, като и три вида много редки птици. Това са Хиацинтовата Ара - Джулс (както казват децата „Синия папагал от филма РИО"), Токо Тукана - Рафи и Златния папагал - Съни.

Фактът, че птиците не са поставени в клетки, нямат прегради, а са свободни, прави изложбата още по-вълнуваща. Те са специално подготвени за целта и по този начин всеки може да се наслади на красотата им така, както би ги видял в естествената им среда. За това допринася и интериорът, който ще ви накара да се чувствате като в истинска джунгла, поясняват от Profile international.

Организаторите ще позволят на всички посетители да се снимат за спомен с пернатите приятели, а също така биха могли и да си поговорят с тях. Настроението се покачва и от факта, че всеки посетил изложбата се включва в томбола за спечелване на един говорещ папагал от вида Кралско Жако.

Както споделят организаторите от Macaw Garden Show: „Сигурни сме че тази година, най-желаният от децата на Стара Загора домашен любимец, ще бъде папагал, добавят виновниците Пламен Ковачев и Калин Влаев.

Тук ще можете да видите папагала Жорко, популярен с "Аз съм българче", Рио - I love u, и много нови изненади специално приготвени за най-малките деца от града на поетите и липите.