Папа Франциск почти изравни Тръмп по последователи в Twitter
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Октомври 2017 13:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Папа Франциск почти изравни Тръмп по последователи в Twitter

/КРОСС/ Папа Франциск вече има над 40 милиона последователи на страниците си на 9 езика в Туитър, предава Франс прес, като цитира информация на Ватикана.

Светият отец, който поства религиозни послания, вече се доближава до американския президент Доналд Тръмп (40,3 милиона последователи), но остава доста след Барак Обама. Той се радва на сели 95 милиона последователи. Певицата Кейти Пери с 104 милиона и канадската поп звезда Джъстин Бийбър - с над 102 милиона заемат челните места.

През последните 12 месеца последователите на папа Франциск на страниците му в Туитър са се увеличили с 9 милиона. Става въпрос за анонимни последователи, политически лидери, представители на културата, уточниха от Ватикана.

Папата има най-много последователи - 14,6 милиона, на страницата си на испански език в Туитър, следвана от тази на английски - 14 милиона. Последователите му на страницата на италиански са 4,6 милиона, а на онази на португалски - 3 милиона. Изненадващо много са последователите му на страницата на латински - над 843 000.

Папа Франциск освен това има 5 милиона последователи в Инстаграм.