Трагедия в Испания навръх националния празник, самолет участвал в парада, се разби
Секция: СВЯТ
12 Октомври 2017 14:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трагедия в Испания навръх националния празник, самолет участвал в парада, се разби

/КРОСС/ Трагедия в Испания навръх националния празник в страната. Военен самолет се разби, след като участва в парада в Мадрид по повод празника.

„Мога да потвърдя, че самолетът се е разбил", заяви говорителят на Министерството на отбраната на страната, без да е в състояние да уточни дали има жертви при инцидента. По-късно в. „Ел Паис" съобщи, че пилотът не е успял да катапултира и е загинал.

Инцидентът е станал, когато пилотът се е връщал от парада, много близо до военновъздушната база Лос Янос до град Албасете, където е трябвало да кацне. Това е един от четирите изтребителя „Юрофайтър", който взе участие в честването на празника. Самолетът е паднал на открита площ, но в много голяма близост до един от големите градски паркове на Албасете, в който при празници като днешния се събира значителен брой хора.

Все още не се съобщават дори версии за катастрофата, а в действителност още няма и официално потвърждение за смъртта на пилота.

Тазгодишният парад в Мадрид, на който присъстваха крал Фелипе и кралица Летисия, се провежда на фона на политическата криза, след като в Каталуния на 1 октомври бе проведен референдум за независимост.