Акценти в печата
Секция: Преглед на печата
13 Ноември 2017 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в печата

/КРОСС/ Роднини на жертвите от село Бисер спечелиха дела за половин милион лева срещу община Харманли, информира "Сега". Село Бисер беше наводнено през февруари 2012 г., осем души се удавиха, десетки семейства останаха без дом и покъщнина, след като се скъса язовирна стена.

Деца крадат зимни гуми, за да припечелят пари за всекидневните си разходи, информира "Монитор"- сред заловените над сто хлапета на възраст до 17 години има десетки момичета от така наречените добри семейства, показват данни от Детската педагогическа стая.

В 14 града водата покъпна от 8 до 73 процента, отчита "24 часа". Бизнес плановете на ВиК дружествата предвиждат поетапно увеличаване на цените до 2021 г. От средата на следващата година ще отпадне роумингът със страните от Западните Балкани, уверява, в интервю за "24 часа", министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски.

Държавната Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси оправда бившия ректор на столичния Медицински универитет акад. Ваньо Митев, пише "Труд". От комисията направиха проверка по нашумял в обществото сигнал на бившия вицепремиер Меглена Кунева от миналата година. В сигнала пишеше за неизгодни сделки, сключвани от акад. Митев, и неправомерен прием на чуждестранни студенти.
Банскалии на протест, искат втори кабинков лифт, съобщава "Труд". Движението по пътя Симитли-Гоце Делчев, който води до Гърция, ще бъде спряно от 16,30 ч. от жители на планинското градче.

Днешният брой на "Сега" предлага разследвания на тема "За кого работят пациентските организации" и за това как се употребяват бюджетите на висшите учебни заведения. Според ректорите, няма резерви в отпусканите за тях средства, докато от синдикатите виждат сериозен резерв за увеличение на преподавателските заплати, пише вестникът. Изданието подчертава още, че пациентските организации се финансират основно от фармацевтичните компании, което води до съмнение в обективността им при определяне на здравните политики на държавата.

Директорът на Центъра по заразни и паразитни заболявяния, проф. Тодор Кантарджиев, обяснява, в интервю за "Монитор", че лекарите, които изписват антибиотици, не правят на пациента антибиограма, защото Здравната каса плаща много малко от цената й.

"Телеграф" ни предупреждава да сме особено внимателни в предстоящите празнични промоции. Купуваме на сляпо, без да сравняваме. Оказва се, че десетки стоки са на същата цена като в нормален ден. "Капитал дейли" цитира прогноза на водещ сайт за онлайн продажби, че в така наречения "черен петък" , в края на ноември, ще има двойно увеличение на покупкопродажбите.

"Дума" пише на първа страница "Борисов обяви победителя в бъдещ търг". ЦСКА на Гриша Ганчев ще получи стадион "Българка армия" и базата в Панчарево. Въпреки че търгът тепърва ще бъде обявен, според премиера, няма да има нужда от наддаване.