"Мерцедес" представи велосипед за 7109 евро
Секция: Автомобили
13 Ноември 2017 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Мерцедес" представи велосипед за 7109 евро

/КРОСС/ Компанията Mercedes-Benz прадстави лимитирана серия велосипеди, посветени на суперколата Mercedes-AMG GTR и на 50-годишниия юбилей на ателието AMG. Цената на всяко от колелетата е 7109 евро, сума, за която може да се купи чисто нова Dacia Logan, например.

Самото число 7109 не е избрано случайно - то трябва да напомня времето, за което Mercedes-AMG GTR премина Северната дъга на легендарната писта „Нюрбургринг" - 7.10,9 минути.

В основата на велосипеда, кръстен R.S2 Limited Edition Beast of the Green Hell, е рамка от въглеродни нишки. От същия материал са направени седалката, част от кормилото, 29-цоловите джанти, върху които са поставени гуми Continental Grand Prix 4000, както и поставката за бутилка.

С производството на велосипеда ще се заеме германската компания Rotwild. Тя ще направи само 50 бройки от модела, който съвсем няма да бъде най-скъпият на пазара. През пролетта производителят на хиперколи Bugatti представи велосипед от карбон, създаден с помощта на немската фирма PG. Неговата цена е 39 000 долара.