Обменяме опит с Русия в областта на образованието, планираме общи ĸpyизни мapшpyти
Секция: Туризъм
13 Ноември 2017 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обменяме опит с Русия в областта на образованието, планираме общи ĸpyизни мapшpyти

/КРОСС/ Ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов към министър Ангелкова: Сезонът бе успешен и сигурен за туристите ни

„Благодаря за успешния летен сезон, за спокойното му и сигурно протичане за руските туристи". Това заяви в Москва Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация по време на работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Сафонов изрази убеждението си, че постиженията в двустранните отношения с България ще се надграждат. „Отчетохме изключително добър сезон. От януари до септември страната ни бе посетена от над 530 хил. руски туристи", съобщи министър Ангелкова данните на НСИ и благодари на ръководителя на руския туризъм за доброто партньорство.

Друга основна тема на разговора бе възможността за създаване на oбщи тypиcтичecĸи ĸpyизни мapшpyти в Чepнo мope. Българо-руските отношения в туризма се развиват много успешно, съвместната ни работа бележи положителни резултати, заяви министър Ангелкова и допълни, че предстои да се подпише програма за сътрудничество 2018-2020 година. Тя подчерта, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България.

На изложението Интурмаркет, което ще се проведе през март 2018 г. в Москва, ще бъде организирана кръгла маса с основен фокус върху различните видове туризъм в България. Ще представим пред руската публика възможностите за СПА и балнеотуризъм, кулинарен, винен, детски и другите възможности за отдих в България.

Министър Ангелкова и ръководителят на руския туризъм Сафонов обсъдиха и възможността за организиране на кръгла маса, на която да бъде представен потенциалът за обмен на опит между двете страни в сферата на образованието. Двамата се обединиха около идеята, че трябва се утвърди и развие практиката за обмен на студенти между Русия и България с цел да се повиши качеството на образованието им.

Министър Ангелкова покани Олег Сафонов и представителите на туристическия сектор на Русия на Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към Световната организация по туризъм, който ще се състои в София на 14-16 ноември следващата година.