Надал се отказа от турнира в Лондон
Секция: СПОРТ
14 Ноември 2017 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Надал се отказа от турнира в Лондон

/КРОСС/ Световният номер 1 Рафаел Надал се отказа от участие във финалния турнир на АТР в Лондон. Испанецът обяви това на пресконференция след загубата в първия си мач в групата от белгиеца Давид Гофен. Причината е контузия в дясното коляно.

Организаторите на турнира, в който играе Григор Димитров, също потвърдиха новината в социалните мрежи.

"Отказвам се, сезонът приключи. Да, имах задължение към турнира, към града, към себе си. Направих всичко възможно, за да бъда готов за игра. Но не съм готов. Борих се здраво в мача, но знаех, че има голям шанс това да е последната ми среща за годината. Става въпрос за болка. Нямам достатъчно мощ, за да продължа да играя. Опитах се, но честно казано беше чудо, че се задържах толкова близо в резултата", обяви носителят на 16 титли от Големия шлем Надал.

Още преди старта на турнира се появиха информации, че испанецът няма да се включи в надпреварата заради контузия. Той обаче реши да излезе поне в един мач.

По правилник мястото на Надал в група "Пийт Сампръс", в която е и Димитров, ще бъде заето от резервата Пабло Кареньо Буста. Сънародникът на Матадора е 10-ти в световната ранглиста и ще изиграе първия си мач във вечерната сесия в сряда (15 ноември). Негов противник ще бъде загубилият от българина вчера Доминик Тийм.

Димитров и Буста ще играят в последния кръг на груповата фаза, най-вероятно в петък. Това ще бъде пета среща между двамата, като до момента балансът им е 2:2. През 2017 г. двамата играха един срещу друг на "Ролан Гарос". Испанецът победи със 7:5, 6:3, 6:4.