Бронзов медалист в ските загина по време на тренировка
Секция: СПОРТ
14 Ноември 2017 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бронзов медалист в ските загина по време на тренировка

/КРОСС/ Кошмарен инцидент с известен френски скиор завърши фатално в Канада. 35-годишният Давид Поасон падна по време на тренировъчно спускане в Накиска и загуби живота си.

Поасон е бронзов медалист от световното първенство в Шладминг през 2013 година. Той се е готвил в провинция Алберта за предстоящите Зимни олимпийски игри в Пьончан през февруари. Повече подробности за трагедията засега не са известни.

„Потресени от тази новина, президентът Мишел Вион, техническият директор Себастиан Сагес и всички други членове на тима изказват своите съболезнования на близките в този тежък момент", се казва в изявление на Френската федерация по ски. Колегите на Поасон от националния отбор на Франция също са потресени от инцидента. Съболезнованията си изказа и спортният министър Лаура Флесел.

"Аз съм в шок. Всеки скиор поема риск, който осъзнава. Никой не споменава думата смърт. Преди всяко спускане просто изхвърляш тази дума от речника си. Нямам думи. Надявам се Давид да е на по-хубаво място", коментира легендата Люк Алфан, който спечели Световната през 1997 година, а след това се насочи към автомобилния спорт.