Съдът върна Йоан Матев в ареста
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Ноември 2017 12:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът върна Йоан Матев в ареста

/КРОСС/ Софийският апелативен съд върна в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов. Инцидентът стана в Борисовата градина в София. Решението е окончателно.

Йоан Матев е предаден на съд за това,че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в София, в парк "Борисова градина" е умъртвил непълнолетния Георги Игнатов като му нанесъл един удар с нож. В резултата на това били засегнати жизненоважни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Деянието е квалифицирано като извършено "по особено мъчителен начин", тъй като след получаване на нараняването пострадалият е могъл емоционално да осъзнае случващото се с него.

В деня на престъплението обвиняемият Матев забелязал Георги случайно на пейка в Борисовата градина. Въпреки че двете момчета не се познавали преди това у Матев се оформил умисъл да нападне пострадалия. Нанесъл му един удар с нож, който обичайно носел в себе си.

В хода на разследването оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. След това избягал от местопроизшествието и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Ако бъде признат за виновен Матев би могъл да получи наказание "лишаване от свобода" от 5 до 12 години. Размерът на наказанието е съобразен с обстоятелството, че деецът е бил непълнолетен към момента на извършване на деянието.