Киану Рийвс показа три нови супермотора от своята марка
Секция: Автомобили
14 Ноември 2017 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Киану Рийвс показа три нови супермотора от своята марка

/КРОСС/ Холивудската звезда Киану Рийвс е запален почитател на мотоциклетите, а неговите верни фенове знаят, че той се изкуши и да навлезе в производството на двуколесни машини.

Началото е поставено през 2007 г., когато Киану се обръща към собственика на калифорнийската тунинг компания Chop Rods Гард Холингър с идеи за доста промени по новия му Harley Davidson. Оказа се, че промените по мотора отнемат доста време, по-точно 4 години, но резултатът се харесва на актьора, при това толкова много, че той предлага на Chop Rods да започнат серийно производство на този на практика нов мотоциклет.

Така се ражда мотоциклетната компания Arch Motorcycle. Първият модел е Arch KRGT-1, който през 2015 г. се произвежда само по заявка и цената му започва от 78 000 долара. Моторът получава 2,0-литров двигател S&S, колела от въглеродни сплави, масирано използване на алуминий в рамата и естествено, сглобяването на всеки един мотоциклет е ръчно.

Явно компанията се развива добре, защото на тазгодишното мотоциклетно изложение EICMA в Милано Arch представи три нови мотоциклета, съобщава Automedia. Първият от тях е запазил името KRGT-1, но става въпрос за сериозно преработване на първия модел на марката - по-добра ергономия, подсилени спирачки, които работят с ABS система. Последното е изискване за европейския пазар, което означава, че Arch вече има представител и на Стария континент.

Вторият е Arch 1s - тук също става въпрос за еволюция на KRGT-1, но с много по-агресивна позиция на водача, задно моноокачване и още повече карбонови елементи по машината.

Що се отнася до Arch Method 143, то създателите му твърдят, че става въпрос за концептуален мотоциклет с работен обем на двигателя 2343 куб.см, а на практика целият мотор е изработен от въглеродни сплави, като единственото изключение е двигателят. Все още не се знае кога новите мотори ще излязат на пазара, като е известно, че Method 143 ще бъде произведен в едва 23 бройки, като се очаква цената му да е шестцифрена.

И в Милано Arch демонстрира още едно от предимствата си спрямо конкуренцията - лично Киану Рийвс представи новите мотоциклети на марката.