Пуснаха срещу гаранция от 8000 лева Лазар Влайков
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Ноември 2017 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пуснаха срещу гаранция от 8000 лева Лазар Влайков

/КРОСС/ Тричленен състав на Окръжния съд в Пазарджик отмени мярката за неотклонение " домашен арест" на бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков и я замени с гаранция от 8000 лева, съобщава „24 часа".

Влайков е обвинен, че не е положил достатъчен контрол над личното си оръжие, то е попаднало в друго лице, вследствие на което е причинена смъртта на ресторантьора Наско Тонкев. Престъпление, което се наказва със затвор от 3 до 10 години.

В хода на делото стана ясно, че Общинската избирателна комисия в Септември е започнала процедура по прекратяване на мандата и отстраняването на Влайков като общински съветник, заради 3 поредни отсъствия от сесии. Според адвоката му Елвира Панкова започналата процедура е несъобразна, защото на последната извънредна сесия на общинския съвет в Септември Влайков не се е явил, заради призоваването му от районния съд в Пазарджик, който разглежда искане за промяна на мярката му за неотклонение.

Определението на окръжния съд в Пазарджик за освобождаването на Влайков под гаранция е окончателно и не подлежи на обжалване.