България ще си сътрудничи с Уралския окръг в сферата на туризма
Секция: Туризъм
14 Ноември 2017 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България ще си сътрудничи с Уралския окръг в сферата на туризма

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова и изпълнителният директор на Уралската асоциация по туризъм (УАТ) Михаил Малцев подписаха в Москва меморандум за сътрудничество в сферата на туризма, гостоприемството и инвестициите в отрасъла.

Церемонията се състоя в рамките на работните срещи на министър Ангелкова с представители на руската туристическа индустрия.

Министерството и асоциацията ще си партнират ефективно в подготовката на събития в сектора и ще поддържат взаимен обмен на статистически, рекламни и други промоционални материали.

УАТ е една от водещите организации в туризма на Руската федерация. Асоциацията е създадена през 1996 г. в Екатеринбург и е сред най-активните партньори на Министерството на туризма, което е редовен участник в най-значимото туристическо изложение в Уралския федеративен окръг - „Лето". През април тази година в борсата се включиха 250 изложителя, посетителите надхвърлиха 8 хил. души, а България беше страна партньор.

През миналата година у нас са пребивавали над 580 хил. руски туристи, което отбеляза близо 20 на сто ръст спрямо 2015 г. Сред най-активните от тях са гостите от Уралския край, съобщават от Министерството на туризма.