Българските туристически забележителности вече и във Viber
Секция: Туризъм
04 Декември 2017 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българските туристически забележителности вече и във Viber

/КРОСС/ „За първи път всички ползватели на Viber ще могат да се запознаят с туристическите забележителности на нашата страна". Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на представянето на първата българска услуга в търсачката на приложението за разговори Viber, която е съвместен проект между Министерството на туризма и iLoveBulgaria, предава „Фокус".

Ангелкова посочи, че по последни данни около 900 млн. души. използват този чат.

„Миналата година стартирахме проекта „Аз обичам България". Стартирахме със стоте национални туристически обекта. Добавихме доста обекти, които се намират по Черноморието и по зимните ни курорти", каза тя и уточни, че към момента туристическите забележителности в приложението са 5 000 на брой.

По думите ѝ това е важно за популяризирането туризма и туристическите забележителности в нашата страна.

„В реално време всеки един, който иска и желае да посети нашата страна, ще се озове сред обектите и ще може да си направи един цифров маршрут", коментира министър Ангелкова.

Министърът на туризма обърна внимание, че 8 от 10 туристи, които посещават нашата страна с цел почивка, предварително проверяват своя маршрут цифрово и на база интернет.

Самото приложението iLoveBulgaria пък вече има над 40 хил. последователи в социалните мрежи, а над 70 хил. души говорят за него похвали се министърът на туризма. По нейните думи споделянията са повече от 2 млн.

„Само за една година имаме един изключителен ръст на нашето приложение", каза тя и заяви, че се надява чрез него да се подобрят значително резултатите в туризма, които и сега са изключително добри.

Ангелкова обяви, че за първите 10 месеца на 2017 г. ръстът на туристите е със 7,7% повече в сравнение с 2016 г. Министър Николина Ангелкова отчете, че приходите от международен туризъм за първите 9 месеца на 2017 г. са 6 млрд. лв.

„Надявам се и предстоящият зимен сезон да е изключително успешен", допълни Ангелкова.

Продължаваме да насърчаваме общините да се включат в iLoveBulgaria. По думите на министъра така ще има максимално повече информация за туристическите обекти и ще се обогати със съдържание както платформата iLoveBulgaria, така и Viber chat extension. Николина Ангелкова добави, че Viber chat extension ще бъде надградено с езиците, с които работи платформата iLoveBulgariа и това ще се случи в рамките на няколко месеца.

„Не само чрез Viber, а и чрез платформата iLoveBulgaria вече следим колко души са посетили дадени обекти, колко са ги разгледали, без да ги посетят", каза министър Ангелкова.

„Радвам се, че сме първите в света, които като държава се включваме във Viber chat extension", допълни министърът на туризма.