Читателите на Time избраха "Човек на годината"
Секция: ЛЮБОПИТНО
05 Декември 2017 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Читателите на Time избраха "Човек на годината"

/КРОСС/ Читателите на списание "TIME" избраха за "Човек на годината" - 2017.  Това е наследникът на престола в Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, съобщава РИА Новости. За него са гласували 24% от адиторията. Той бе номиниран, след като разтърси Близкия Изток с обещанията си за "по-умерен ислям" и с мащабната си антикорупциона акция по високите етажи.

През отминалата 2016 година Тръмп беше избран за "Личност на годината" заради шока който предизвика с победата си в президентските избори. Тази година той бе номиниран заради бурното му и противоречиво управление като президент.

В списъка на кадидатите на Time тази година бяха: Робърт Мълър - специалният прокурор, който разследва евентуалните връзки между Русия и предизборната кампания на Тръмп. За отрицателно време действията му завършиха с предявяването на обвинения на четирима човека, свързани с държавния глава. Сред останалите кандидати, свързани с политиката са още наследникът на престола в Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, севернокорейския лидер Ким Чен Ун, както и китайският президент Си Дзинпин.