В Банско обсъждат учредяването на туристически район "Рила-Пирин"
Секция: Туризъм
05 Декември 2017 12:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В Банско обсъждат учредяването на туристически район "Рила-Пирин"

/КРОСС/ 23 общини и 11 сдружения с нестопанска цел се събират в Банско, за да обсъдят учредяването на туристически район "Рила-Пирин".

Обособяването на 12-те туристически района е регламентирано в Закона за туризма и в новата концепция на ресорното министерство. Идеята е създаване на регионален туристически бранд с обща реклама, която да представя възможностите за туризъм и почивка. Инициатор на срещата и домакин е кметът на Банско Георги Икономов:

Това е изискване на Закона за туризма, който ние сега тръгваме да спазваме - България да се раздели на туристически региони, които са сходни като продукти, които предлагат. Банско попада в регион Рила-Пирин и тъй като от доста време няма никакво движение по този въпрос, само Родопи са готови, решихме в Банско да инициираме и създаването на нашия регион. Поканили сме 23-те общини, които са в този регион, 11 сдружения с нестопанска цел. Аз мисля, че това е добра идея.

Същинското създаване на туристическия район ще стане с решение на Общо събрание и избор на управляващ орган, както и седалище.