Бойчев: На здравеопазването не трябва да се гледа като търговия
Секция: Здраве
06 Декември 2017 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойчев: На здравеопазването не трябва да се гледа като търговия

/КРОСС/ „Един мораториум с решение на Народното събрание е доста сериозно. Това е един по-сериозен акт, с който парламентът ще изрази своята воля и ще стимулира поредица от действия в здравеопазване". Това каза в "Денят започва" по БНТ Жельо Бойчев, зам.-председател на парламентарната група на "БСП за България" по повод предложението на левицата за нов мораториум върху лицензирането на нови частни болници.

Той допълни, че това е само една от стъпките, които предприема левицата. Освен това ще организира много сериозен дебат с експерти за това как трябва да изглежда здравеопазването в България.

„Когато готвихме нашите алтернативи, видяхме каква е ситуацията. Направихме разрез на всички проблеми, здравеопазване и образование са може би на първо място. Вижда се, че след като определени модели не дават нужен резултат, трябва да бъдат променени. Левицата имаше смелостта да каже "край", нужна е цялостна, радикална промяна. Това болницата да не са търговски дружества е една много малка стъпка. Тя е израз на желанието ни да не се гледа на здравеопазването като на търговия, на стока. Това е проблемът, който показваме", коментира Бойчев.