Състоя се премиерата на новия български филм “Дъвка за балончета”
Секция: КУЛТУРА
06 Декември 2017 12:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Състоя се премиерата на новия български филм “Дъвка за балончета”

/КРОСС/ Над 600 гости - представители на кино гилдията и популярни личности се събраха за премиерата на новия български филм "Дъвка за балончета" на 5 декември в София. Лентата с Теодора Духовникова и Иван Юруков в главните роли успя да разсмее и да разплаче публиката. Най-много овации събраха децата-актьори Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Специална изненада за гостите беше и ънплъгд изпънението на група "Остава", чието парче "Стоп" е част от саундтрака на лентата.

„Дъвка за балончета" е комедийна драма. Филм за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите от дъвки Турбо и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си.

Новият български филм „Дъвка за балончета" ще ни върне в детството. За да може, да си отговорим в настоящето дали сме хората, които сме искали да бъдем. И след като разказът ни устройва тази разходка във времето, ни изправя пред още по-трудни въпроси. Като например, дали ако сбъднем най-съкровената си мечта, животът ще има смисъл.