Втори ден протести в "Пирогов"
Секция: Здраве
06 Декември 2017 16:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Втори ден протести в "Пирогов"

/КРОСС/ Втори ден част от лекарите, медицинските сестри и санитарите в "Пирогов" протестираха срещу ръководството на болницата. Те са недоволни от хаотичното и некомпетентно, по думите им, управление и искат оставката на директора Асен Балтов.

Протестиращите са недоволни от лошите условия на труд. Твърдят, че заплатите им в последния месец са намалени. Обвиняват ръководството, че раздува администрацията за сметка на медицинския персонал, който не достига.

Според недоволните в част от отделенията консумативите били намалени наполовина. Ръководството на "Пирогов" съобщи, че въпреки опитите да се създава напрежение, болницата работи нормално. Вече стана ясно, че здравният министър е разпоредил проверка в болницата.

„Консумативите се броят игла по игла, спринцовка по спринцовка. Има моменти, в които наистина нямаме и бинт", коментира пред БНТ д-р Ивайло Филипов от клиниката по вътрешни болести в болницата.

Нели Гогова, старша сестра в "Детска притовошокова зала", пък допълни:

„Правим всичко възможно да компенсираме този недостиг. Ние правим чудеса тук".

„Всъщност нямахме ДМС-тата (допълнително материално стимулиране). И в един момент ние сме принудени сестри с по 20 години и повече трудов стаж по интензивните - да ходим и по другите болници да работим", допълни Светла Пенева, също медицинска сестра.

„Не на всички можем да помогнем в момента. При по-малко санитари не можем да си изпълняваме служебните задължения качествено", каза санитарят Йонко Йончев.