Предстоящи събития на 7 декември
Секция: Предстоящи събития
07 Декември 2017 07:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 7 декември

/КРОСС/ ***
София.
Министър-председателят Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на Световната банка ще открият форум в Националния дворец на културата, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани. Изявления за медиите са предвидени в 10.30 часа.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Васил В., Велизар В., Иван А. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа ХVI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Добромир М., Георги А. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа в хотел „Маринела" ще бъде ще отбелязан Международният ден на гражданската авиация. В 19.30 часа ще бъдат връчени годишните награди на най-добрите авиокомпании, представени на българския авиационен пазар.

***
София.
От 10.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илчо И., Станко Ж., Евгений И. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа IХ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Б., Денис Б., Мариян К. и др. за организиране и ръководене на организиране на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър М., Ивайло М., Александър Д. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа ХV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Персин П. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.30 часа в подстанция „Хиподрума" на бул. „П. Ю. Тодоров" №24 ЧЕЗ Разпределение България официално ще пусне в експлоатация нов кабел за подобряване сигурността на електрозахранването на клиенти в 9 столични района.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Родина" на стадион „Васил Левски" ще се проведе пресконференция за старта на новия зимен сезон в Банско. Ще присъстват кметът на Банско Георги Икономов, Иван Обрейков, маркетинг директор на „ЮЛЕН" АД и Наталия Каширская, главен мениджър на „Кемпински хотел Гранд Арена Банско".

***
София.
В 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще бъде представена книгата „Наръчник на изобретателя".

***
София.
От 11.15 часа „Дондуков" №2, президентът Румен Радев ще проведе среща със заместник-председателя на Китайската народна политическа консултативна конференция Чен Юан
От 12.15 часа държавният глава ще се срещне с президента на Косово Хашим Тачи.
От 14.00 часа президентът Радев ще разговаря с държавния глава на Черна гора Филип Вуянович.

***
София.
В 12.00 часа в зала „Музейна" на БЧК на бул. „Джеймс Баучер" №76 Планинската спасителна служба ще представят подробна статистика за броя и видовете инциденти в планините, за проведените спасителните акции през отминаващата година.

***
София.
Oт 12.00 часа в зала „София Гранд" в хотел „Маринелa", „Buta Airways" организира презентация c цел да се представи директната въздушна връзка Баку-София и туристическия потенциал на Азербайджан в България, да се запознае с местни туристически агенции и туристически оператори и да им представи възможностите, които предоставя откриващия се директен полет.

***
София.
В 13.00 часа в голямата конферентна зала на УНСС ще бъде представена Европейска група за териториално сътрудничество HELICAS, учредена с цел подпомагане на трансграничното, транснационалното и междурегионалното сътрудничество в Европа.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков" 8-10, ет.4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно изменение на одобрените цени на ВиК услуги за 2018 г. на „Софийска вода" АД; „Водоснабдяване и канализация" ЕООД, гр. Смолян; „Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД; „Водоснабдяване и канализация" ЕООД, гр. Пловдив; „Водоснабдяване и канализация" ООД, гр. Силистра; „Водоснабдяване и канализация" ООД, гр. Кърджали; „Водоснабдяване и канализация" ООД, гр. Русе, „Напоителни системи" ЕАД; „ВиК-Златни Пясъци" ООД и др.

***
София.
От 13.30 часа, в зала „Парк-хотел Москва", ул. "Незабравка" 25, конферентна зала ще се проведе конференция на тема: „Ключови фактори за генериране и внедряване на иновации от МСП".

***
София.
От 13.30 часа лекари и сестри от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ще протестират за трети ден.

***
София.
От 13.30 часа ХI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Симеон Т., Добрин Д., Веселин Р. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа ХVII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Даниел И. и Иван П. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 14.00 часа в сградата на МВР ще се състои церемония за връчване на годишните награди на Спортната асоциация на МВР за 2017 г.

***
София.
В 14.30 часа в залата на Сити Марк Арт Център на бул. „Янко Сакъзов" №30 ще бъдат връчени наградите в конкурса Доброволческа инициатива 2017.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „София" на Столична библиотека ще бъде открита изложбата „70 години от рождението на Георги Трифонов" с творби от колекциите на Васко Жеков и д-р Колю Бянов.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" официално ще бъде представена книгата „Уроците на Сатурн".

***
София.
От 17.00 часа в къща музей „Никола Й. Вапцаров" ще се състои вечер под надслов „За него-живота...".

***
София.
В 18.00 часа в зала 19 на галерия „Квадрат 500" ще бъде представена каменна скулптура Шона. Тя включва тридесет и една пластики, които дават възможност да се проследи развитието на съвременното изкуство в Зимбабве.

***
София.
В 18.00 часа в големия салон на БАН поетите Боян Ангелов, Димитър Христов и Иван Гранитски ще представят новите си стихосбирки на съвместен музикално-поетичен рецитал.

***
София.
В 19.00 часа в хотел „Хилтън" Сдружение „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България" тържествено ще отбележи 10-годишнина от създаването си. На събитието ще присъстват британският посланик в България, представители на МОН и Кеймбридж Юнивърсити Прес, както и десетки директори на училища и гости от цялата страна.

***
София.
В 19.30 часа в „Къщата на София" на ул. „Миджур" №12 Доротея Доротеева и Александър Мутафчийски ще представят арии и дуети от известни оперети и мюзикъли.

***
Асеновград.
От 13.00 часа в Градската библиотека ще се проведе Еко арт работилница за празнично настроение с участието на деца от ОУ „Ангел Кънчев".

***
Асеновград.
От 14.00 часа в ресторант „Tasty" ще се състои Коледен бал на децата в неравностойно положение.

***
Асеновград.
В 17.30 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов" ще бъдат запалени светлините на коледната елха в града.

***
Асеновград.
От 18.30 часа в Градската библиотека ще се състои прожекция на филма на Ангел Бончев „Светият град - Асеновград".

***
Благоевград.
В 10.30 часа в зала „22 септември" министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов ще открият обучение на тема „Бъдеще в Европа - какво предстои".

***
Благоевград.
В 11.30 часа в Зала №5 на Общината ще се проведе пресконференция по проекта „Актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на Община Благоевград".

***
Благоевград.
От 16.00 часа в конферентната зала на хотел "Монте Кристо" председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев ще даде пресконференция.

***
Бургас.
От 16.30 до 18.00 часа председателят на Общински съвет Костантин Луков организира приемен ден с граждани в централата на ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти" 5.

***
Бургас.
От 17.00 часа в зала „Петя Дубарова" на Културен център „Морско казино" английският писател Кристофор Бъкстон ще се срещне с читатели и ще разкаже за своите паметни бургаски срещи и впечатления, както и за прототипите на някои герои в неговите романи.

***
Бургас.
В 18.30 часа в Галерия „13-то стъпало" ще бъде открита изложба живопис. Участват със свои творби авторите Ненчо Русев, Фоти Фотев, Йордан Петров и Добрин Вътев.

***
Варна.
От 10.30 часа в зала „Варна" на Община Варна ще се състои пресконференция, на която ще бъде представен проект BG05M2OP001-3.002-0209-C01, Общуване без граници", финансиран по ОП „НОИР".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Веселин Ангелков ще има приемен ден.

***
Варна.
В 19.00 часа на бул. „Цар Освободител" 27 ще бъде открито първото по рода си споделено креативно пространство за изобретатели и ентусиасти.

***
Видин.
В 13.00 часа в залата на Общински съвет ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Превенция и ограничаване на последиците от трансгранични бедствия, причинени от човека в региона Видин - Зайчар", финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. В началото на събитието кметът на Община Видин Огнян Ценков ще поднесе приветствие.

***
Видин.
В 17.30 часа на площад „Бдинци" ще бъде дадено началото на програмата за Коледните и Новогодишни празници на общината със запалване на светлините на коледната елха.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Аулата на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе Тържествено събрание по случай Студентския празник - 8 декември, връчване на Академичната награда на Община В. Търново.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в Големия салон на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" ще се проведе празник по случай 150-годишнината от създаването на Многопрофилната областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов" - В. Търново. Поднасяне на венци на паметника на д-р Стефан Черкезов. Първа копка за изграждане на нов болничен корпус.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ„К. Кисимов" ще се проведе „50 години Биг бенд Велико Търново" - юбилеен коледен концерт със специалното участие на Орлин Горанов и Весела Бонева.

***
Враца.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Община Враца, Общински съвет - Враца ще проведе пресконференция относно правомощията, работата и дейността на Общински съвет - Враца.

***
Враца.
16.30 часа в парк „Дъбника" ще бъдат открити коледно-новогодишните празници със запалване на светлините на коледната елха.

***
Горна Оряховица.
В 14.30 часа в СУ „Георги Измирлиев" ще се проведе съвместно учение на доброволно формирование „Раховец", РС ПБЗН - Горна Оряховица, Сектор „Оперативни дейности" към РД ПБЗН - Велико Търново, РУ - Горна Оряховица, Спешна помощ. Ще бъде проиграна ситуация „земетресение с евакуация на учениците".

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде открита Коледна изложба на горнооряховски художници.

***
Гоце Делчев.
От 17.00 часа на площад „Гоце Делчев" ще се състои тържествено запалване на светлините на коледната елха и ще бъде посрещнат Дядо Коледа.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Детска градина №20 ще се играе куклен спектакъл „Забързаната приказка" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Младежки център - Добрич ще бъде представена книгата „Вие сте тук" на Петър Пунчев.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа на площад „Велбъжд" ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде представена изложба „Прозорец към душите".

***
Перник.
В 17.30 часа на площад „Кракра" ще бъдат запалени светлините на Коледната елха.

***
Пловдив.
В Гранд хотел Пловдив ще се проведе Националната конференция Медик РОН, в която ще вземе участие „УСБАЛ по онкология" ЕАД.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с гражданите. Петър Попов и Ясен Михайлов ще се срещат с граждани от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" №9. Гошо Къчков - от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91. Пенчо Малинов - от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5. Веселин Маневски - от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" №1А.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" EVN Топлофикация ще представи презентация на тема „Централно топлоснабдяване за по-чист въздух в Пловдив".

***
Пловдив.
В 10.30 часа в сградата на Общински съвет председателят Савина Петкова ще бъде домакин на работна среща, в която участие ще вземат представители на Асоциацията на жените в бизнеса и занаятите на Албания и членове на Сдружението на средното съсловие в България.

***
Пловдив.
От 17.30 часа на площада пред „Форума" кметът на район „Тракия" Костадин Димитров ще запали светлините на коледната елха.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в ресторант „Одеон" СДС организира среща с политици по случай 28 години от създаването на съюза.

***
Русе.
В 10.00 часа управителят на „Общински пазари" Кунчо Кунчев ще подари 13 от своите фотографии на Комплексния онкологичен център в града. Произведенията му ще бъдат окачени във фоайето и по етажите на онкодиспансера, където ще останат за постоянно.

***
Сливен.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА в Сливен ще се състои пресконференция на Инициативен комитет от общински съветници от ОС - Сливен на тема "Сагата "Кожно-венерически диспансер - Сливен".

***
Сливен.
От 11.00 часа в Кукления театър ще бъдат връчени сертификати на обучени през това лято ученици-медиатори и работна среща с проф. Татяна Дронзина. На срещата ще бъдат обсъдени дейностите за продължаване на работата на центровете по медиация в област Сливен.

***
Смолян.
От 19.00 часа в Зала №1 на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" ще бъде представен спектакълът „Вестникар ли?" на театър Кърджали.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в къща музей „Гео Милев" ще се играе постановката „Ескориал" на Мишел дьо Гелдерод.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще бъде представен музикално-поетичния спектакъл „Променяме света! А себе си ?!...", по текстове на Стефан Цанев.

***
Хасково.
От 17.00 часа на сцената на площад „Свобода" ще се състои концерт на група ВОКАЛИ.

***
Шумен.
От 09.15 часа в зала 309 на Ректората на Шуменския университет ще се проведе пресконференция запредставяне на новата университетска медия - „Унимедия".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 202 на Ректората на Шуменския университет ще започне церемонията по промоция на абсолвентите на Факултета по хуманитарни науки.

***
Шумен.
От 18.30 часа в Парк Студентски ще бъде открита ледена пързалка.