Борис Джонсън: Великобритания трябва да се върне във военните зони в Близкия изток
Секция: СВЯТ
07 Декември 2017 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борис Джонсън: Великобритания трябва да се върне във военните зони в Близкия изток

/КРОСС/ „Великобритания трябва да събере смелост и да се върне в някои от конфликтните зони в региона на Близкия изток, за да подпомогне предотвратяването на десетилетия терор и нестабилност". Това е част от речта на външния министър на Великобритания Борис Джонсън, която ще бъде произнесена днес, съобщава приближеното до консерваторите издание „Телеграф".

Според мнението на външния министър, провалите и раните от интервенциите на Запада в Афганистан, Ирак и Либия не трябва да парализират желанието на Лондон да участва по-активно в световната политика след Брекзит.

„Външната политика на Великобритания не е проблемът, тя е част от решението", ще заяви той, на основание, че бедите в Сирия, Йемен и широкия Близък изток „са се изострили не заради намесата на Запада, а заради дистанцираността му".

В своята реч, която ще бъде изнесена в Лондон, Джонсън ще даде диагнози за причините за разпространяване на джихадизма и разпадането на Близкия изток и ще представи пакет от мерки за подновяване на британската политика у дома и в чужбина.